Româncă de 80 de ani, păcălită că va ajunge fotomodel. A plătit 40 000 euro

Narcis Popa |
Data publicării:

O femeie de 80 de ani din București a fost înșelată cu 40 000 euro. Aceasta a fost păcălită că va putea defila pe podiumurile de la Paris și Dubai, un vis mai vechi de-al bătrânei. 

Înșelătoriile de acest gen sunt frecvente mai ales pe litoral, vara și de obicei au ca țintă copiii, profitându-se de dorința oamenilor de a-i face vedete. Doar că data aceasta, escrocii au găsit într-o bătrână victima perfectă. Aceasta a fost acostată în zona Piața Romană din București de o individă care i-a spus că arată foarte bine și că ar putea face figurație în câteva reclame la produse cosmetice. Femeii de 80 de ani i s-a propus să intre într-un studio foto din apropiere, pentru a face câteva fotografii. A fost momentul în care bătrâna a crezut că își va îndeplini visul de o viață. 

Înșelătoria cu reclamele și fotografiile în studio. Oamenii sunt ademeniți din stradă într-un studio improvizat

Femeia a fost dispusă să plătească bani grei, iar escroaca a văzut dorința din ochii victimei:

“Doamnă, sunteți foarte fotogenică, noi facem reclame pentru produse cosmetice. Vreți să mergeți cu noi, să faceți niște fotografii?”.

La început nu i s-au cerut bani. Ținea însă legătura cu o femeie de la agenție, căreia i-a mărturisit că are 40 de mii de euro, în urma unei expropieri în Constanța. Din acel moment, femeii de 80 de ani i s-au cerut diferite sume de bani, relatează Stirile TVR. 

''Odată 16.000 de lei, odată 27.000 de mii, 50, pe urmă se axase pe 16.000 mii. În decembrie i-am dat 16.000 de lei și în ianuarie mi-a cerut încă 16.000 de lei și zicea că sunt contractele și hainele care ți s-au dat și cutare și eu atunci am zis: Băi, asta e escroacă, nu-i mai da. În fotografii sunt rochii lucrate în casă. (Deci hainele din fotografii vă aparțin?) Îmi aparțin''.

Poliția a găsit-o pe escroacă și i-a pus sechestru pe apartament pentru recuperarea prejudiciului

 

Așa că femeia s-a adresat Poliției Sector 1 și ofițerii Serviciului de investigare a fraudelor economice au început investigația.

“Au strâns mai multe informații și a fost realizat un flagrant în care persoana a fost identificată exact în momentul în care primea suma de 14.900 de lei în contul serviciilor de care ar fi urmat să beneficieze persoana vătămată," a declarat Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei: 

Polițiștii au pus și sechestru pe apartamentul persoanei bănuite, pentru a se putea recupera prejudiciul creat.

„(Ați crezut că, într-adevăr, veți ajunge în Paris și în Dubai?) La început am zis că poate e o treabă că lumea. Zic, uite, văd Parisul. Și chiar le-am zis vecinilor că s-ar putea să plec la Paris sau Dubai și cu treaba asta noi tot timpul am râs”.

Polițiștii spun că femeia de 80 de ani nu este singura victimă, așa că fac apel la cei care cred că au fost și ei păcăliți în același mod să facă plângere. În prezent, suspecta în dosar este cercetată sub control judiciar impus pentru 60 de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel