Român ucis în Sicilia. Autorul, un alt român, a mărturisit fapta

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Crimă aseară la Scoglitti. Un bărbat, de naționalitate română, a fost bătut și ucis de unul dintre compatrioții săi, în zona rurală din jurul localității Scoglitti, un cătun de pe litoral din Vittoria, în regiunea Ragusa, unde se află mai multe ferme. 

Cei doi bărbați, ambii în vârstă de 40 de ani, s-ar fi certat. Crima s-a petrecut la capătul unei altercații violente. 

Carabinierii, care investighează incidentul, l-au identificat și oprit deja pe presupusul autor, tot român, care a mărturisit și a recunoscut că și-a lovit și ucis compatriotul.

Român ucis în Sicilia de un conațional

 

Ancheta este condusă de carabinieri.

Deocamdată nu se cunosc alte detalii privind motivul disputei. Vom reveni cu alte amănunte pe măsură ce acestea vor fi făcute publice de autorități.

Vezi mai departe

Italia. Trupul fără viață a lui Costel Costea a fost găsit într-un câmp la Tivoli. Românul dispăruse pe 4 februarie

 

Trupul fără viață a lui Costel Costea a fost găsit în după-amiaza zilei de vineri, 17 martie, în câmp deschis la Tivoli, nu departe de o carieră de pucioasă de la Villa Adriana. Bărbatul în vârtă de 40 de ani era de naționalitate română și dispăruse pe 4 februarie.

Familia îl căuta din data de 4 februarie cu apeluri din ce în ce mai disperate. Era, de fapt, a patra oară când Costel, care suferea de dizabilități și avea probleme de sănătate, se rătăcea, rămânând zile întregi în afara casei sale din Borghesiana, Italia.

Pe 4 februarie, înainte de a ieși, îi spusese mamei sale că merge la tutungerie. Apoi a plecat din nou, probabil pe jos. Pe 6 februarie, a fost dus și la spitalul din Tivoli.

 

Românul bolnav era căutat cu disperare în Italia de familia sa



Îmbrăcămintea găsită asupra cadavrului - o jachetă și un trening - i-au determinat pe carabinieri să se concentreze asupra numelui lui Costea. Mama a fost cea care a confirmat acest lucru cu o recunoaștere sfâșietoare, conform autorităților străine.

Costel plecase fără acte și fără medicamente, care îi erau necesare. Cadavrul a fost pus la dispoziția autorităților judiciare. O autopsie va stabili cauza morții. Medicul legist, în urma unei prime examinări, a exclus semne de violență pe corp. Este posibil ca bărbatul să fi murit din cauza unei boli, dar și a epuizării și a frigului, la câteva zile după dispariție.

Nimeni nu mai știa nimic de el de șase săptămâni. Membrii familiei, care nu au încetat să îl caute, au relatat că, în momentul dispariției, bărbatul purta o jachetă neagră, un hanorac gri cu glugă, pantaloni de trening gri, pantofi și o pălărie negre.

De asemenea, aceștia au precizat că Costel avea probleme de sănătate și avea nevoie de medicamente zilnice. De asemenea, îl descriseseră ca fiind un mare plimbăreț. 'Știe să ia mijloacele de transport, așa că cu autobuzul sau metroul ar fi putut ajunge oriunde, dar este o persoană fragilă, deși nu este o persoană violentă', se arată în apelul lor.

 

-----------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link->

 https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel