Român, prins în Anglia când vindea MANUALUL de FURT

Mihai Dumitru |
Data publicării:

Daily Star citează o sursă anonimă potrivit căreia infractorii români aflați deja după gratii au scris și vând un manual pentru răufăcători. 

Ediția online a tabloidului britanic Daily Star pretinde că un român, membru al unei bande de infractori, a încercat să vândă unei surse sub acoperire un adevărat manual de câștigat bani în manieră ilicită. Sursa anonimă a relatat că s-a împrietenit cu românul aflat în detenție la închisoarea Spring Hill din Anglia, comitatul Buckinghamshire, acesta oferindu-i să cumpere „manualul” de 20 de pagini contra sumei de 400 de lire sterline.

Ghid de hoții în 30 de secunde

Numit generic „The Manifesto” (eng. „Manifestul”), materialul scris de infractori era un ghid de comitere a unor diverse fapte penale scăpând de răspundere în fața legii. Infracțiunile în care potențialii făptuitori erau instruiți mergeau de la furtul în numai 30 de secunde a unor automobile de lux în valoare de peste 100.000 de euro, manifestul incluzând și o listă a mașinilor vulnerabile, până la spargerea sistemului informatic al unor companii comerciale.

Manualul îi scapă și pe pedofili

Dar ceea ce tabloidul britanic consideră șocant este faptul că manualul ilustra și modul în care un pedofil sau un distribuitor de pornografie infantilă poate să ascundă imaginile într-un computer fără a fi prins. Sursa citată de Daily Star afirmă că ghidul de infracțiuni ar fi disponibil și în alte închisori din Marea Britanie, prin intermediul telefonelor mobile utilizate în mod ilegal de către deținuți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel