Român, expulzat din Italia. Trebuie să părăsească țara în termen de 10 zile

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Tentativă de jaf la o tarabă de piadine, martorul alertează poliția. Hoțul a fost arestat după ce a atacat polițiștii
Tentativă de jaf la o tarabă de piadine, martorul alertează poliția. Hoțul a fost arestat după ce a atacat polițiștii

După numeroasele cazuri de violență din centrul istoric care l-au determinat pe primar să decidă înființarea unei garnizoane fixe a Poliției Locale în Piazza Martiri, Direcția Generală de Poliție a intensificat controalele în oraș pentru a combate criminalitatea generalizată și a degradării urbane. 

Poliția a acordat o atenție deosebită infracțiunilor legate de traficul de droguri și imigrația ilegală în acele locuri considerate cele mai sensibile, inclusiv Grădinile "Viola" - Lungorio, în Piazza Cavallotti, și Piazza 80 Fanteria.

 

În urma controlului poliției, a un român a fost nevoit să părăsească teritoriul Italiei

 

În timpul obișnuitelor servicii de control destinate combaterii imigrației ilegale, a fost condus la sediul Poliției pentru investigații suplimentare un cetățean de naționalitate chineză - recent eliberat din închisoare și cu antecedente pentru trafic de droguri, aflat în situație neregulamentară pe teritoriul național și un cetățean român.

Acesta avea numeroase antecedente penale și polițienești pentru infracțiuni, printre altele, de rezistență la un funcționar public, nerespectarea dispozițiilor autorității, furt și primire de bunuri furate.

Bărbatul de naționalitate chineză a făcut obiectul unui ordin de expulzare cu obligarea simultană a chestorului de a părăsi teritoriul național în termen de 7 zile; cel de-al doilea, cetățeanul român, a fost în schimb destinatarul unui ordin de expulzare și obligat să părăsească teritoriul național în termen de 10 zile, ca persoană periculoasă pentru ordinea și siguranța publică.

Vezi și: Olanda. Cinci români, la închisoare după o serie de jafuri ca în filme: „Am fost înșelați cu locuri de muncă; nu aveam bani să ne întoarcem acasă”

 

De asemenea, poliția a mai penalizat persoane pe care le avea în vizor

 

Tot ieri, agenții au depistat, în interiorul unei clădiri, doi subiecți extracomunitari deja cunoscuți de poliție ca fiind ținuți în permanență "monitorizați" în timpul recentelor servicii legate de traficul de droguri în Centrul orașului. Însoțiți la sediul Poliției pentru verificările necesare identificării lor, au fost denunțați la Autoritatea Judiciară pentru infracțiunea de violare de teren și de imobile.

Pentru unul dintre ei, în vârstă de 52 de ani, rezident în provincia Verona, în regulă și cu permis de ședere, a fost emisă o Foaie de Via Obligatorie de trei ani de către Comisarul Provincial de Poliție al Provinciei Mantova, având în vedere și numeroasele precedente penale și polițienești pe cheltuiala sa.

Pentru celălalt, însă, un clandestin de 32 de ani, chestorul a emis, de asemenea, o Foaie de Via obligatorie suplimentară pe o durată de 2 ani împotriva unui cetățean sârb cu numeroase antecedente penale, printre care: furt, vătămare corporală, rezistență și insultă la adresa unui funcționar public, violență și amenințări.

Ultimul aviz verbal a fost dat pentru un cetățean marocan, de asemenea cu numeroase antecedente polițienești, cum ar fi furt, daune, rezistență și violență sexuală, conform presei italiene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel