Român evacuat, de urgență, din Yemen

Raluca Andrei / 31 oct 2018, 14:31 Salveaza PDF Comentarii
Yemen
Yemen

Un cetăţean român a fost evacuat, miercuri, în siguranţă, din Republica Yemen, prin Regatul Haşemit al Iordaniei, către România, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Pe tot parcursul deplasării, arată sursa citată, cetăţeanul român s-a aflat în legătură permanentă cu Ambasada României din Regatul Haşemit al Iordaniei, care a monitorizat deplasarea. Reprezentanţii misiunii diplomatice române de la Amman, în coordonare permanentă cu Celula de Criză a MAE şi cu sprijinul consulului onorific al Republicii Yemen în România, au acordat permanent asistenţă consulară în vederea repatrierii pe cale aeriană, prin identificarea unei modalităţi optime de evacuare, emiterea documentelor necesare deplasării şi asigurarea îndeplinirii formalităţilor de îmbarcare.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că a suportat în întregime costurile aferente transportului pentru cetăţeanul român repatriat. Celula de Criză a MAE continuă eforturile de evacuare în siguranţă a cetăţenilor români aflaţi în Republica Yemen şi rămâne în legătură permanentă atât cu aceştia, cât şi cu toate autorităţile competente din regiune.

MAE aminteşte că pe site-ul său este în continuare postat un avertisment de călătorie pentru Yemen, care conţine nivelul maxim de alertă, respectiv "Pericol major - părăsiţi imediat zona sau ţara!".

MAE, solicitare către români

Ministerul Afacerilor Externe reiterează solicitarea adresată cetăţenilor români prezenţi în zonele de conflict de a contacta misiunile României din teritoriu pentru a-şi înregistra prezenţa, astfel încât să poată beneficia de asistenţă şi protecţie consulară şi totodată, de a consulta informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei "Călătoreşte în siguranţă" - care poate fi descărcată de pe site-ul MAE pe orice telefon mobil de tip smartphone cu sistem de operare Android sau IOS. De asemenea, cetăţenii români care se deplasează în afara ţării beneficiază de serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!'.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy