Român dispărut de 14 zile în Atlantic. Semnal de urgență

Bianca Ştefan |
Data publicării:
Antonio Voinea, alături de prietenul său Aldo
Antonio Voinea, alături de prietenul său Aldo

Un român stabilit în Guatemala a dispărut în timp ce traversa Atlanticul, însoțit de un prieten, pe o barcă cu pânze, din Martinica, o insulă situată în partea estică a Caraibelor, până în Italia. Antonio Voinea și Aldo Revello au început călătoria pe ocean pe 29 aprilie, iar trei zile mai târziu, barca s-a scufundat.

Ultima oară când Francesca Bottaccio a vorbit cu partenerul ei, Antonio Voinea, i-a spus cât de fericit este că va pleca în această aventură alături de prietenul său, Aldo Revello, de a traversa Atlanticul pe o barcă cu pânze, din Martinica până în Italia. Totul a început pe 29 aprilie. ''Era foarte fericit, încântat de experiență, dar și că va fi însoțit de Aldo.'', a povestit iubita românului unui ziar spaniol, laprovincia.es. 

''Trei zile mai târziu, pe 2 mai, au primit veste proastă. Un semnal de urgență a venit de la Bright: barca cu pânze Beneteau Oceanis Clipper 473 de 14 metri lungime în care au călătorit a fost scufundată. De atunci nu se știe nimic despre ambii. Sunt deja 14 zile, dar colegii lor nu-și pierd speranța. Acum, ei cer Spaniei să înceapă o căutare între arhipelag și Maroc, unde cred că s-ar putea afla pluta salvatoare, unde speră să îi găsească pe cei doi.'', a adăugat Francesca Bottaccio.

Antonio Voinea s-a născut în București, acum 30 de ani. O mare parte din viața sa a fost stabilit în orașul italian Padova, iar din septembrie 2017 locuiește în orașul Antigua, din Guatemala. Tânărul deține un restaurant alături de iubita sa.

Nu este prima oară când românul se aventurează pe mare. În trecut, i-a luat 45 de zile să ajungă în Italia, după ce a trecut prin Azore și Gibraltar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel