Român din Italia, despre situația provocată de coronavirus: „Școlile sunt închise; Nici liturghia de duminică nu se mai ține“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Dragoș Mihai, un român stabilit recent în regiunea Veneto din Italia care este în carantină din cauza numărului mare de persoane infectate cu coronavirus, a făcut dezvăluiri despre cum este văzută de către comunitatea de români daceastă situație.

Românul a explicat că au primit informații esențiale de autorități și că toate acțiunile și evenimentele au fost anulate. El spune că oamenilor nu le este recomandat să meargă nici măcar la liturghia de duminică. 

„Observ o implicare activă a autorităților locale, în sensul de a informa populația, sunt mesaje care sunt afișate pe toate instituțiile, cu privire la igiena personală, la faptul că trebuie să evităm zonele aglomerate și alte mesaje care sunt destinate protejării populației de acest virus", a explicat Dragoș într-o intervenție telefonică la Antena 3.

„În Veneto e o vacanță prelungită cu ocazia Carnavalului de la Veneția. Din câte am înțeles Institutul Școlar va emite o prelungire a vacanței. Deci da, școlile sunt închise și se vor menține așa până la noi ordine din partea autorităților locale. Au fost anulate orice evenimente publice care au planificate și orice alte adunări. Pe rețelele se socializare s-a transmis ca persoanele să rămână în casă, indiferent unde voiau să participe. Da, nici liturghia de duminică nu e indicat să se meargă", a mai spus tânărul român

Totodată el a punctat că și misiunile diplomatice ale României în Italia au transmis românilor rezidenți informații esențiale.

„Am o cunoștință din Deva, voluntar aici (n.r. în Italia)  la Curcea Roșie și spunea că trebuie să rămânem în casă și să ne luam măsuri de precauție. Fiecare încearcă să respecte cât mai mult recomandările autorităților. Am fost foarte bine informați și de misiunile diplomatice ale României din Italia, am fost informați din timp și am putut să ne replanificăm activitățile din perioada următoare“, a mai spus el n direct, la Antena 3.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel