Român din diaspora, mesaj pentru cei care lucrează peste hotare: "Jecmăneşti românii disperaţi"

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Dinu Șovea, un român stabilit în Londra, cunoscut pe rețelele de socializare, le-a transmis un mesaj dur românilor care lucrează în străinătate.

"Să ne educăm românii! Eşti în străinătate şi îţi merge binişor... iar cei de acasă te văd că pe un semi-zeu. Toţi văd că ţi-ai luat două apartamente în ţară, poate îţi construieşti casă, ai o maşină frumoasă şi cheltuieşti mii în concediile din care nu uiţi să pui poze online.

Dar când ţi se cere ajutorul începi să plângi, să te doară spate, coate, genunchi şi suflet. Spui că treburile s-au stricat... nu mai merge nimic, nu mai stai mult şi schimbi ţara. De şapte ani, aceeaşi placă.

Ai două case în străinătate subînchiriate. Jecmăneşti românii disperaţi ce nu au alte opţiuni. Subînchiriezi şi scoţi profit mai mare decât proprietarul casei. Avem impresia că urăşti romanii. Ajută şi tu un om fără să ai de câştigat de pe urma acestuia.

Realizezi că faci un bine dacă ajuţi chiar şi un român dintre cei ce ţi-au cerut ajutorul. Sau preferi să faci un bine spunând "amin" şi punând steaguri peste poza de profil pe FB... să te vadă "amărâţii" ăia rămaşi în ţară?", a scris Dinu Șovea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel