Român din Anglia: "Merită să te întorci în România din doar două motive"

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român din Anglia a transmis un mesaj românilor din Diaspora. Acesta spune că sunt doar două motive pentru care ar merita să revii în țară. De asemenea, el îi sfătuiește pe românii din afara țării să renunțe la visele de a strânge sute de mii de euro. 

Constantin este unul dintre milioanele de români plecați din țară pentru un trai mai bun. Din cauza problemelor cu banii și a salariilor foarte mici din România, dar și din cauza sutelor de români din diaspora care suferă departe de familiile lor, el a transmis un mesaj pozitiv care să îi ajute ți pe alții aflați în poziția lui.

„O să mă refer strict la Diaspora, mai exact la cei care nu s-au integrat. Vorbesc strict pentru cei care vor să plece acasă, dar nu pleacă de frică, că sunt salariile mici. Vă spun atât. În România merită să te întorci doar din două motive: ori să te întorci la stat, ori să îți faci o afacere, că în rest nu merită.”. Așa a început Constantin mesajul său către compatrioții săi plecați.

Nu este o noutate faptul că tot mai mulți români pleacă în străinătate pentru a-și asigura un trai mai bun, însă Constantin trage un semnal de alarmă pentru cei care se întorc. Mai exact, le oferă câteva sfaturi despre cum să-și organizeze banii câștigați în afară, pentru a trăi bine „acasă”.

 

„Renunțați la visele astea de sute de mii de euro, că vă trece viața”

 

„Era un băiat aici la spălătorie când am lucrat și eu la început. Vorbesc de acum 4-5 ani. Și erau și perioade când câștigam 400 de lire pe săptămână. Te gândești că era un salariu mare în România, luai dacă lucrai la bancă. Oricum ca și salariu era bun. Iar el avea vreo 4 clase sau mai multe și voia să se întoarcă în România, voia să-și ia tractor, să-și facă firmă de construcții. S-a întors cu coada între picioare. 

Sacrifică-ți 5-10 ani din viață, strânge ban pe ban, întoarce-te în România și lucrează pentru tine. Să îți faci acolo cât de cât un venit. Renunțați la visele astea de sute de mii de euro, că vă trece viața. Dacă nu poți să te întorci în poliție, în sistem, nu-ți place țara unde ești, n-ai învățat nimic din ce ai văzut la străini? Trebuie să vii cu ceva ce ai văzut în afară și o să meargă.”, este îndemnul lui Constantin pentru românii din diaspora.

 

„Cei care lucrează la stat, doctori sau polițiști, nu prea au plecat”

 

Situația din România nu pare să aibă vreo șansă de îmbunătățire în viitor, ba chiar s-ar putea agrava. Exodul românilor din ultimii 30 de ani este încă departe de a se fi terminat. Chiar dacă cei care lucrează la stat duc o viață decentă, mulți oameni nu pot rămâne în țară, nici după ani întregi de muncă în străinătate.

„Cei care fac bani ca și cei care lucrează la stat, doctori sau polițiști in sistem, nu prea au plecat.  Mai puțini au plecat din alte motive. Ei n-au nevoie să plece. Cei care au afaceri la fel, nu au nevoie să plece. Dar dacă tot ai plecat din țara ta, te întorci tot la un salariu? Atât de limitați sunteți? Dacă ai plecat din țara ta și stai vreo 10-15 ani pe aici și nu-ți place, bă tu te întorci să lucrezi pentru unu în România? Te întorci să-ți deschizi o afacere. ”, adaug[ Constantin.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel