Român din Anglia: „Fugiți la magazin! De Crăciun s-ar putea să vă întoarceți cu mâna goală”

Georgiana Dragomir |
Data actualizării: | Data publicării:
Român din Marea Britanie:„ Mergeți la magazin! De Crăciun o să vă întoarceți cu mâna goală!”
Român din Marea Britanie:„ Mergeți la magazin! De Crăciun o să vă întoarceți cu mâna goală!”

Britanicii sunt cu adevărat disperați. Nu se confruntă doar cu o criză de combustibil, ci și de alimente.  Până la Crăciun, superamarketurile ar putea raționaliza alimentele.

Un comandat de navă român crede că este o criză istorică și a făcut un apel către naționali:„ fugiți la magazin! De Crăciun s-ar putea să vă întoarceți cu mâna goală”

„ În zona Hong Kong erau peste 270 de nave, din care 100 și ceva ancorate. Ca să fie tacâmul complet, acest blocaj care exista deja a fost amplificat de taifunul care a trecut prin acea zonă și a provocat întârzieri de la Singapore până la Shanghai”, a declarat, la Digi24, comandantul Tiberiu Miclea.

Situația cea mai dramatică. De Crăciun, britanicii riscă să nu mai găsească alimente

 

Comandantul Miclea a explicat și de ce s-a ajuns la criza de alimente. Cum o nenorocire, în cazul de față-lipsa șoferilor de TIR, o aduce pe alta: blocaje, scumpiri combustibil, dispariție alimente.

A detaliat cum arată acum marile porturi din lume, în plină criză economică și sanitară

„Am fost pe nave-container 17 ani și pot să vă spun că situația cea mai dramatică este în momentul de față în Los Angeles, San Francisco, probabil și celelalte porturi. Ca să înțelegeți, să facem o analogie a  acestei linii de navigație transoceanice din China-Hong Kong-Shenzen-Shanghai-Los Angeles-San Francisco cu o linie de autobuze, să zicem Piața Unirii-Piața Universității-Piața Presei Libere-Mall Băneasa.

Toate aceste autobuze, adică navele-container care stau cu marfa la bord în larg, la ancoră, în Los Angeles și-n alte porturi, generează costuri suplimentare, blocaje, pentru că este un loc limitat unde poți să depozitezi containerele, nu ai șoferi de camioane care să le ducă din port să se elibereze spațiu, toate acestea generează costuri”, a explicat Miclea, la sursa citată.

 

Britanicii ar trebui să-și facă rezerve alimentare

 

Comandantul român a confirmat că unele supermarketuri din Marea Britanie se gândesc să raționalizeze mâncarea de Crăciun, tocmai pentru ca oamenii să nu rămână fără rezerve. 

„Dacă magazinele nu vor putea obține toate lucrurile de care au nevoie, vor fi linii de raționalizare. Adică, în loc să fie 15 tipuri de paste, s-ar putea să fie doar zece. Sau ar putea decide că nu au nevoie de la fel de multă apă îmbuteliată, care este voluminoasă și ocupă spațiu în magazin. Este o situație dificilă și în evoluție și greu de spus ce se va întâmpla chiar acum. Acțiunea guvernului privind vizele pentru șoferii de vehicule grele a fost în mod clar prea puțin și prea târziu pentru a rezolva problema și va exista o anumită ¬ perturbare de Crăciun”, a declarat reprezentanul unui supermarket, citat de MyLondon.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel