Român cu COVID fugit din spital, găsit mort pe marginea drumului spre casă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Un sportiv străin, concurent la Turul Ciclist de la Sibiu, accidentat de o maşină în afara concursului
Un sportiv străin, concurent la Turul Ciclist de la Sibiu, accidentat de o maşină în afara concursului

Un bărbat din Vaslui a fugit din spital și a murit de COVID, în drum spre casă. Bărbatul de 64 de ani a fost găsit decedat într-un șanț din comuna Solești, aproape de localitatea de baștină.

Bărbatul fugise fugise de doar câteva ore din Spitalul Județean de Urgență Vaslui, relatează publicația „Vremea Nouă”.

Gheorghe C. fusese confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19, iar pe 21 octombrie a fost internat în unitatea sanitară. Pentru că pe secții nu mai erau locuri, bărbatul a fost cazat în Unitatea de Primiri Urgențe.

„Pacientul s-a prezentat în UPU în data de 21 octombrie și a rămas acolo pentru că nu mai aveam locuri nicăieri. El fusese internat pe secție, dar cu loc în Unitatea de Primiri Urgențe. Era Covid-pozitiv. I s-a dat tratament în UPU. Pe data de 23 octombrie i s-a pus perfuzie în jurul orei 09:00, la ora 10:00, când au intrat asistentele, era acolo, la ora 11:00, când trebuia să i se administreze în continuare tratamentul, pacientul nu mai era. În acel moment s-a contactat poliția și s-a comunicat faptul că pacientul a dispărut din UPU”, a declarat Ana Rinder, managerul SJU Vaslui.

 

Bărbatul, descoperit de câțiva săteni, care au sunat la 112

 

Din UPU a plecat pe 23 octombrie, fără să anunțe cadrele medicale. A pornit pe jos, iar în drum spre casă, în zona comunei Solești, a căzut din picioare, într-un șanț. A fost descoperit de câțiva săteni, care au sunat la 112. Echipajele medicale au constatat însă că murise. Bărbatul locuia într-o comună alăturată, Miclești, și făcuse de la spital, pe jos, 20 de kilometri.

Pacienții Covid pozitiv nu mai ajung în secțiile spitalelor din Vaslui și Bârlad din cauza aglomerației, ci rămân în unitățile de primire urgențe ale spitalelor.

Joi seara, pe 21 octombrie, când bărbatul din Miclești s-a prezentat la Spitalul Județean, la UPU fuseseră internați, doar într-o oră, 35 de pacienți pozitivi cu COVID-19, arată sursa citată.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel