Român cu certificat verde fals, prins de polițiști într-o sală de jocuri

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Un român este cercetat penal după ce a fost depistat într-o sală de jocuri cu certificat verde fals, informează, luni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi.

Potrivit sursei citate, în cadrul acţiunilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, poliţiştii au depistat, în incinta unei săli de jocuri de noroc situată în municipiul Galaţi, un bărbat de 35 de ani care a prezentat la control un certificat verde fals, scrie Agerpres. În urma celor constatate, a fost întocmit dosar penal pentru uz de fals.

Totodată, cu ocazia aceluiaşi control, s-a stabilit că în sala de jocuri se aflau încă trei persoane care nu deţineau certificat verde, această constatare urmând a fi comunicată ITM Galaţi pentru luarea măsurilor legale, conform legislaţiei în vigoare.

IPJ Galaţi menţionează că, în cadrul activităţilor desfăşurate în weekend pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse 5.019 persoane şi 314 societăţi comerciale.

De asemenea, poliţiştii au controlat peste 2.530 de locaţii, dintre care 254 restaurante, terase, cluburi, precum şi 317 mijloace de transport persoane. Astfel, în urma controalelor, polițiștii au aplicat 113 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.250 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID, scrie Agerpres.

 

Un român a sunat la 112 și a reclamat că nu este lăsat să intre la păcănele. Bărbatul nu avea certificat verde și a fost amendat

 

Un caz asemănător a avut loc în Constanta, unde un bărbat a provocat un adevărat scandal în fața unei săli de jocuri de noroc, când i s-a cerut certificatul verde la intrare. Supărt pe angajați, omul a sunat la 112. Scandalul a continuta și la secția de poliție.

Hotărât să își încerce norocul la păcănele, individul a insistat să fie lăsat în interior chiar dacă nu avea certificatul verde care să dovedească că este imunizat. Angajații i-au explicat că trebuie să respecte regulile, însă bărbatul s-a înfuriat și imediat a sunat la 112, unde ac reclamat situația. 

În doar câteva minute, în fața sălii de jocuri de noroc a ajuns și un echipaj de poliție, însă lucrurile au decurs așa cum își dorea bărbatul, scrie stirileprotv.ro/ 

Pentru că nu a vrut să se legitimeze și a devenit tot mai agitat, individul a fost condus la secția de poliție. Acesta a fost amendat și cu 6.000 de lei pentru că a sunat fară motiv la numărul de urgență, pentru scandal dar și pentru că nu a respectat măsurile de protecție. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel