Român condamnat pentru viol, capturat în Anglia, după mai bine de 16 ani, dintr-o greșeală

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român, condamnat pentru viol în România și care trăiește în Corby, Marea Britanie de ani buni, a fost reținut de Serviciul de Imigrări și va fi expulzat în țară, după 16 ani de când a fost condamnat.

Ionuț V., anterior din Hazelwood Road și Nasmith Avenue Corby, a fost arestat miercuri, 17 august, în urma unei operațiuni comune a poliției din Northamptonshire și a ofițerilor de la Serviciul de Imigrări.

Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, urmează să fie expulzat în România, după ce s-a constatat că locuia în Corby, încălcând cerințele de notificare.

"V. a fost condamnat în România în 2006 pentru infracțiuni sexuale și, prin urmare, este supus acelorași controale stricte ca un infractor sexual înregistrat care a comis infracțiuni în această țară. Cu toate acestea, în cadrul operațiunii de ieri, s-a descoperit că V. locuia în Bonnington Walk, Corby, o adresă pe care nu o anunțase poliției.

El a fost arestat în legătură cu această încălcare, a acceptat o rezoluție comunitară care a fost oferită pentru a se asigura că acest caz progresează cât mai repede posibil și a fost reținut de Serviciul de Imigrări în vederea expulzării",  a declarat un purtător de cuvânt al poliției din Northants.

Român condamnat pentru viol, capturat în Anglia după mai bine de 16 ani 

 

V. a fost condamnat pentru viol, la 8 iunie 2006, la Tribunalul Botoșani. Iar cererea se aplică, în conformitate cu secțiunea 100(2)(a) din Legea privind infracțiunile sexuale din 2003.

 "În cadrul acestei săptămâni de acțiune, nu am vizat doar persoanele prin intermediul mandatelor tradiționale și al activităților de aplicare a legii, ci am lucrat, de asemenea, cu partenerii noștri, cum ar fi Serviciul de Imigrare, pentru a identifica persoanele care încalcă legea și pentru a le aduce în fața justiției“, a declarat Inspectorul-șef Liz Wilcox.

"V. și-a încălcat cerințele prin faptul că nu ne-a anunțat despre schimbarea sa de adresă și, prin urmare, mă bucur că această operațiune a descoperit acest lucru și s-a asigurat că nu va mai umbla pe străzile din Northamptonshire ca urmare a acestui fapt", a conchis ea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel