Român, condamnat pentru sclavie modernă în Anglia: Iordache Anghel a fost extrădat în România

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Român, condamnat pentru sclavie modernă în Anglia, Iordache Anghel a fost extrădat în România
Român, condamnat pentru sclavie modernă în Anglia, Iordache Anghel a fost extrădat în România

Iordache Anghel, cunoscut sub numele de Remus, din Constanța, a fost condamnat la 11 ani și 8 luni de închisoare în Leeds, Anglia, pentru infracțiuni precum trafic de persoane, sclavie modernă, proxenetism, privare de libertate și violență. 

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a recunoscut sentința emisă de Curtea Coroanei din Leeds și a dispus transferarea românului Iordache Anghel într-un penitenciar din România unde își va executa pedeapsa. Sentința nu este definitivă.

Iordache Anghel, în vârstă de 49 de ani, a fost condamnat în Harehills în urma unei anchete, care a început în luna martie 2022, când poliția a răspuns la o cerere de la Asistența Socială pentru a verifica o adresă din oraș.

Ancheta ulterioară a dus la instituirea unor măsuri de asistență socială pentru două femei găsite la adresa respectivă, care erau victime ale traficului organizat de Iordache. Ofițerii de la Leeds Child Vulnerable to Exploitation Team (CVET) au declarat că există posibilitatea ca Iordache să fi traficat și alte femei în scopul exploatării sexuale și a îndemnat pe oricine avea informații să ia legătura cu autoritățile, scrie thetelegraphandargus.co.uk.

„Ne așteptăm ca acest rezultat să încurajeze oamenii să raporteze poliției activitățile legate de sclavia modernă, astfel încât să putem acționa alături de partenerii noștri împotriva celor implicați în această practică îngrozitoare. În timp ce Iordache este după gratii pentru o perioadă semnificativă, facem un apel către femeile care cred că au fost traficate în țară de el să se prezinte la poliție”, a declarat inspectorul detectiv Al Cheyne.

„Oricine face acest pas ar trebui să știe că va primi sprijinul ofițerilor special instruiți, care lucrează în colaborare cu agenții pentru a investiga în detaliu și cu discreție aceste probleme și pentru a-i aduce pe cei responsabili în fața justiției”, a mai adăugat Al Cheyne.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel