Român, acuzat de răpire în Danemarca, dat în căutare. Polițist: Constantin Claudiu Micu a creat o mare nesiguranță în oraș!

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Român, acuzat de răpire în Danemarca, dat în căutare. Polițist - Constantin Claudiu Micu a creat o mare nesiguranță în oraș!
Român, acuzat de răpire în Danemarca, dat în căutare. Polițist - Constantin Claudiu Micu a creat o mare nesiguranță în oraș!

Poliția din Iutlanda Centrală și de Vest solicită  ajutorul martorilor pentru găsirea unui român de 28 de ani. Constantin Claudiu Micu este suspectat că este unul dintre cei doi bărbați care au încercat să răpească două tinere în Herning în lunile octombrie și noiembrie 2023.

De atunci, ofițerii au intervievat o mulțime de martori, au revizuit înregistrări video și au adunat indicii de la fața locului.

"Pe baza acestui fapt, credem că există o mare probabilitate ca acesta să fie făptuitorul numărul doi", spune Lars Boe Larsen de la poliția locală din Herning, care coordonează ancheta.

Presupusul făptuitor numărul unu este deja în arest și este din 8 noiembrie anul trecut. Este vorba despre un tânăr de 20 de ani de origine străină care pledează nevinovat.

"Există o relație între persoana aflată în arest și persoana căutată. Atât pot spune", a mai adăugat Lars Boe Larsen. Polițiștii speră că există martori care l-au văzut pe Constantin Claudiu Micu, în vârstă de 28 de ani, cu cetățenie română, relatează  tvmidtvest.dk.

"Sunt două persoane care au comis vreo infracțiune gravă. Au creat o mare nesiguranță în oraș și trebuie să fie considerați responsabili pentru asta, motiv pentru care acum cerem ajutor publicului", spune Lars Boe Larsen.

 

"Cazurile de aici sunt identice"

 

Tentativa de răpire, pentru care cei doi bărbați sunt bănuiți, s-au petrecut în noaptea de 29 octombrie pe HP Hansens Vej și în noaptea de 3 noiembrie pe strada Th. Nielsen. Ambele locații din Herning.

În primul caz, o tânără de 22 de ani a fost forțată să intre într-o break albastru închis de doi bărbați. Cu toate acestea, tânăra a reușit să se elibereze și a fugit de la fața locului, așa că răpirea a eșuat, a explicat asistentul de poliție Henning Præstegaard de la poliția locală din Herning pe 30 octombrie.

În al doilea caz, o altă tânără de 18 ani care a fost băgată cu forța într-o mașină,  tot de doi bărbați. Și ea a reușit să se elibereze. Polițiștii au fost convinși încă de la început că în ambele cazuri este vorba de aceeași bărbați.

"Cazurile de aici sunt identice", a declarat Henning Præstegaard pe 3 noiembrie. Atunci polițiștii au găsit și mașina care a fost folosită în ambele tentative de răpire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel