Robert, tatăl fetiței torturată de mamă, mărturii din Germania: „Aş fi fost prima persoană care ar fi anunţat Poliția”

Mama care şi-a lovit fără milă copilul de doar trei ani a fost arestată pentru 30 de zile. Procurorii spun că şi-a pus în primejdie gravă fata. Ce au făcut însă autorităţile până la apariţia imaginilor brutale? Nimic, acuză familia şi vecinii femeii. În timp ce Poliţia şi Direcţia pentru Protecţia Copilului spun că nu au avut sesizări, vecinii acuză că le-au arătat agenţilor imaginile încă de acum două săptămâni.

Sunt violenţe repetate și filmate de cea care i-a dat viaţă. Într-una dintre înregistrări se vede cum fetiţa doarme liniştită pe pat. Din dorinţa de a impresiona bărbatul cu care vorbea pe internet, femeia o trage de păr şi o trezeşte în mod violent: „Ali, uite-ţi periculoasa care mi-a dat teroare. Fii atent! Uite periculoasa care mi-a dat teroare şi ieri şi astăzi! Alooo, hai, hai, hai!”.

Nici plânsetele şi nici rugăminţile fetiţei nu par să o impresioneze.

„A lovit-o cu palmele, a tras-o puternic de păr, a lovit-o cu o curea, a ţipat în mod agresiv la ea, umilind-o, intimidând-o şi filmând-o în timpul exercitării violenţelor”, spun procurorii.

Citește și Ea este românca ce și-a torturat fetița de 5 ani. Tatăl este în străinătate: „A adus un copil pe lume să se distreze pe suferința lui” (VIDEO)

De violenţe s-ar fi ştiut încă de acum două săptămâni, spun vecinii femeii. Atunci, au găsit înregistrările în telefonul ei şi a izbucnit un scandal în stradă. Scandal la care ar fi fost chemaţi chiar poliţiştii Secţiei 4, care acum se ocupă de caz. Dar care nu ar fi luat măsuri: "Noi am crezut că Poliţia o să facă ceva din seara aia. Vă daţi seama că nu mai vorbeşte nimeni. Şi-a bătut joc de noi poliţia. Cum să o iei şi să-i dai drumul şi să te sesizezi peste două săptămâni. Le-a văzut şi pe telefonul ei. Şi ea ce le-a zis? Că se juca. Nici măcar nu i-a băgat în seamă".

Poliţiştii neagă însă că ar fi fost sesizaţi vreodată de aşa ceva.

 

Fata cea mare: „Mama să fie pedepsită exact cum trebuie”

 

„Prima sesizare pe care am făcut-o, am făcut-o în decembrie când sora mea a avut capul spart. Atât mi-au zis, că nu e treaba ta, nu te băga, sunt cazuri şi mai grave și nu avem timp. Mama să fie pedepsită exact cum trebuie”, spune Nicoleta, fiica cea mare.

O spune chiar fiica cea mare a femeii. Atât ea cât şi o altă soră, care are acum 12 ani, au plecat de acasă din cauza bătăilor. Spun că cei de la Protecţia Copilului ştiau totul, dar au renunţat să mai facă ceva după o vreme. De soarta fetiţei mai mici nu s-a mai interesat nimeni, deşi a fost o vreme şi ea în atenţia DGASPC.

„Au ţinut-o în evidenţă cu cea mică până la un an pentru că ea a declarat că vrea să lase copilul în spital. A avut cât de cât o grijă, apoi, când a văzut că are mână liberă, nu a mai avut niciun stres”, mai povestește Nicoleta.

 

Tatăl fetiței este în Germania

 

Nimic nu a bănuit nici tatăl fetiţei. Din Germania, le-a mărturisit reporterilor Observator că nu a putut să se uite nici acum la întreaga filmare cu bătăile.

„Vă daţi seama că aş fi fost prima persoană care ar fi anunţat toate organele competente”, spune Robert, tatăl micuței.

Ultima dată a vorbit cu fetiţa acum două săptămâni.

„În prezenţa mea nu îşi bătea copiii. Pe Florentina, fata care este la cămin acum, a încercat să o bată de câteva ori şi atunci am intervenit eu şi m-am certat cu ea”, a mai povestit Robert.

Tatăl vrea acum să vină în ţară să facă demersurile pentru a lua fetiţa în grija lui. Deocamdată, copila este la un asistent maternal. Mama îşi va petrece următoarele 30 de zile în arest.

 

[citeste si]

 


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy