RO-Alert o dă în veselie:„ Ursul, băăă!”. Ce mesaj au primit brașovenii

Georgiana Dragomir |
Data publicării:
RO-Alert a semnalat haios prezența unui urs în Brașov
RO-Alert a semnalat haios prezența unui urs în Brașov

Imaginea virală a zilei a venit de la RO-Alert. Ne-am obișnuit ca urșii să se plimbe nestingheriți printre oameni, nu și cu limbajul folosit de cei responsabili cu transmiterea mesajelor. De data aceasta a surprins pe toată lumea: „ Ursul, băăă!”

RO-Alert nu a mai avut timp de limbaj oficial. Când vine vorba despre urși și pagubele pe care le produc, se strigă clar: „Ursul, băăă!”, acesta a fost mesajul primit de mai mulți cetățeni din Brașov.

Oamenii s-au amuzat, deși trăiesc zilnic cu teama de a fi atacați de urs. Imaginile au fost postate pe rețelele de socializare, iar comentariile au curs. 

Unii dintre brașoveni cred că s-a recurs la acest mesaj, tocmai pentru a ajunge la oameni într-un mod natural. Atenționarea RO-Alert vizează, în fapt, prezența unui urs extrem de periculos, care nu trebuie hrănit sub nicio formă.

„Ursul baaa! Atenție, a fost semnalată prezența unui urs pe strada Stejarisului. Animalul este considerat periculos. Nu încercați să vă apropiați de el sau să îl hrăniți. Evitați deplasarea în zonă dacă nu este absolut necesară. ISU Brașov", este mesajul transmis brașovenilor.

 

RO-Alert o dă în veselie:„ Ursul, băăă!”. Ce mesaj au primit brașovenii

 

Județele Brașov și Covasna sunt printre cele mai afectate de prezența urșilor. Au existat numeroase pagube materiale, dar și victime omenești.

Potrivit unui raport dat publicității de fostul comisar șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, în perioada iunie-august au fost sute de pagube, provocate de urși. Animalele au intrat în curțile oamenilor, iar dacă nu i-au atacat, le-au afectat culturile agricole. În zona lacului Moacșa, județul Covasna, s-au găsit vaci atacate de urs, conform Prefecturii Covasna.

Din luna iulie, a intrat în vigoare o ordonanță prin care se stabilește metodele de împușcare a urșilor agresivi. Oamenii sunt sfătuiți să nu se apropie, să nu îi fotografieze și să nu-i hrănească.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel