RO-ALERT după cele trei EXPLOZII la o magazie de aluminiu din Constanța: "Degajări mari de fum și noxe"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Localnicii din Constanța au primit mesaj RO-ALERT după explozia de lângă fostul depozit de tramvaie, din interiorul unei magazii de aluminiu. Populația este sfătuită să nu stea la mai puțin de un kilometru de zona incendiului. 

Autoritățile au transmis un mesaj RO-ALERT după cele trei explozii urmate de incendiu izbucnit la depozitul de aluminiu.

Populația din Constanța este sfătuită să nu stea la mai puțin de un kilometru de zona incendiului.

În zona industrială Constanța sunt degajări mari de fum și noxe, astfel că oamenii sunt sfătuiți să închidă geamurile.

Trei explozii urmate de incendiu

 

Incendiul din zona industrială a Constanței a pornit inițial de la o magazie în care se aflau depozitate circa 30 de tone de pulberi de aluminiu, iar în acest moment se acționează pentru localizare și lichidarea incendiului la hala cu carton bituminos și la magazia cu pulberi, potrivit DSU.

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a transmis că incendiul din municipiul Constanța a fost anunțat printr-un apel la 112, la o magazie unde este depozitat carton bituminos.

Incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă și degajări mari de fum și nu sunt raportate victime până la acest moment.

„Incendiul se manifestă în interiorul fabricii, la o hală cu carton bituminos, pe cca. 500 mp. Incendiul a pornit inițial de la o magazie în care se afla depozitată cantitatea de cca. 30 tone de pulberi de aluminiu, iar în acest moment se acționează pentru localizare și lichidarea incendiului la hala cu carton bituminos și la magazia cu pulberi unde mai sunt câteva focare izolate asupra cărora se acționează cu nisip”, anunță DSU.

La misiunea de stingere intervin 49 de pompieri, cu nouă autospeciale de stingere, o autospecială CBRN, două autoscări, trei ambulanțe SMURD și patru ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță.

În sprijinul echipajelor de pompieri intervin și 10 servanți, cu două autospeciale de stingere ale serviciului privat pentru situații de urgență.

Având in vedere degajările mari de fum, pentru protecția populației aflate în proximitate, a fost transmis mesaj RO-Alert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel