Rică Răducanu a fost internat. Cum se simte fostul portar al naționalei României

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Starea de sănătate a lui Rică Răducanu evoluează favorabil şi primeşte tratament cu antibiotice după ce a fost operat de adenom de prostată la Spitalul Colentina din Capitală, medicii urmând să-l externeze la începutul săptămânii viitoare. Fostul portar al naţionalei României şi-a păstrat umorul.

„Domnul Rică Răducanu a fost operat de şeful Secţiei de Urologie, Victor Cauni. În prezent, starea dânsului este una favorabilă. A primit tratament corespunzător, va fi externat luni sau marţi. (...) Este şi a fost pe cele mai bune mâini. (...) Diagnosticul este unul complicat, dar dacă se intervine la timp, totul merge în direcţia corectă. (...) Primeşte tratament cu antibiotic”, a declarat dr. Ioan Bogdan Furtună, purtătorul de cuvânt al Spitalului Colentina.

Potrivit acestuia, fostul portar şi-a păstrat umorul, chiar dacă a fost supus unei intervenţii chirurgicale: „Domnul Răducanu este foarte glumeţ, starea dânsului de spirit şi-o menţine”.

Fostul portar al naţionalei României Rică Răducanu este internat la Spitalul Colentina din Capitală după ce a fost supus, la începutul săptămânii, unei intervenţii chirurgicale, fiind diagnosticat cu adenom de prostată. Operaţia a decurs bine.

Necula "Rică" Răducan este unul dintre cei mai mari portari pe care fotbalul românesc i-a cunoscut în perioada 1972-1975, performanţele sale fiind recompensate cu două Cupe ale României. După zece campionate jucate pentru Rapid, echipa în care a debutat, a trecut la Sportul Studenţesc şi apoi la Steaua, în anul 1978, echipa cu care a cucerit a treia Cupă a României din cariera sa.

A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului, având la activ 329 de meciuri jucate în prima divizie, iar în echipa naţională 61 de selecţii. Este recunoscut ca personalitate a sportului românesc fiind considerat portarul care a dominat "viaţa fotbalistică" în perioada 1965 si 1978. Fostul fotbalist a fost decorat, în martie 2008, de preşedintele Traian Băsescu cu "Meritul Sportiv" Clasa III, alături de Cornel Dinu şi Mircea Lucescu, reprezentanţi ai generaţiei care a participat la Campionatul Mondial din Mexic din 1970, conform Mediafax.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel