Rezerva de aur a României. Reacție FERMĂ a BNR, după acuzaţiile Noricăi Nicolai

Andreea Cosma |
Data publicării:

BNR respinge ferm ca fiind nefondate acuzaţiile aduse de unele persoane privind lipsa de transparenţă a băncii în legătură cu administrarea rezervei internaţionale a României şi în special a celei de aur. 

Într-un comunicat semnat de purtătorul de cuvânt Dan Suciu se precizează că rapoartele anuale ale BNR, care au fost publice din anul 1991, au prezentat în detaliu situaţia rezervelor internaţionale ale României, iar ultimul raport aferent anului trecut cuprinde chiar un capitol special despre evoluţia stocului de aur în perioada 1990-2017.

BNR face un apel către toţi cei care abordează astfel de subiecte să consulte documentele oficiale pentru informaţii detaliate. Punerea sub semnul întrebaii a rezervei de aur sau a celei internaţionale a României nu este doar un semn de ignorare al realităţii, ci şi o formă de răspândre a unor informaţii false - se mai precizează în comunicatul BNR.

Într-o intervenție recentă, europarlamentarul Norica Nicolai a acuzat lipsa de transparență a BNR în legătură cu administrarea rezervei internaționale a României, cu deosebire a rezervei de aur. 

 

[Citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel