Revoltă a manipulatorilor de bagaje pe un mare aeroport din Europa. Anulări și întârzieri ale zborurilor

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:
Lista rosie actualizata
Lista rosie actualizata

Activitatea companiei TAP Air Portugal era perturbată sâmbătă de o grevă a angajaţilor Groundforce -compania responsabilă pentru deservirea aeronavelor la sol, încărcarea şi descărcarea bagajelor şi care se ocupă cu check-inul- în semn de protest faţă de întârzierile la plata salariilor, ceea ce a dus la întârzierea sau anularea unor zboruri, relatează France Presse, citat de Agerpres.

"Anulările şi întârzierile sunt aşteptate pentru zborurile asistate de Groundforce, în special pe aeroportul din Lisabona", a declarat compania într-un comunicat.

Potrivit informaţiilor furnizate presei locale de către operatorul aeroportului portughez ANA, aproape o 100 de zboruri cu plecare sau sosire din Lisabona au fost anulate din cauza grevei de 48 de ore care a început la primele ore ale zilei de sâmbătă.

Mişcarea socială nu a provocat deocamdată perturbări grave pe aeroporturile din Porto (nord), Faro (sud) sau Funchal (Madeira), a precizat ANA.

Mai multe sindicate care reprezintă Groundforce au lansat un apel la grevă pentru a denunţa 'situaţia de instabilitate nesustenabilă' prin care trece compania, confruntată cu dificultăţi financiare grave, pe fondul tensiunilor dintre principalul său acţionar privat şi TAP, care deţine 49,9% din capital.

În luna mai, compania naţională ceruse chiar falimentul Groundforce, căreia îi fusese refuzat un împrumut bancar de 30 de milioane de euro garantat de stat, împrumut ce urma să-i permită să achite datorii importante la TAP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel