Republica Moldova are un nou Parlament. Curtea Constituțională a validat mandatele noilor deputați

Nicoleta Baciu / 23 iul 2021, 23:05 Salveaza PDF Comentarii
Parlamentul Republicii Moldova a fost dizolvat. Președintele Maia Sandu a convocat alegeri anticipate
Parlamentul Republicii Moldova a fost dizolvat. Președintele Maia Sandu a convocat alegeri anticipate

Curtea Constituțională din Republica Moldova a confirmat alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie și a validat mandatele deputaților aleși. În cadrul ședinței, președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, a declarat că la scrutin au participat 1.480.965 de alegători.

Rata participării la vot a fost de 52,3%, ceea ce constituie mai mult de 1/3 din numărul de persoane înscrise în listele electorale. În acest fel, CEC a declarat valabile alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Conform voturilor valabil exprimate, Partidul Acțiune și Solidaritate are 63 de mandate, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor – 32 de mandate și Partidul Politic „Șor” – 6 mandate. Pe lista PAS se regăsesc 35 de candidați supleanți, pe lista BeCS – 70 de candidați supleanți, iar pe lista PPȘ – 95. Curtea a respins ca nefondată contestația formulată de Partidul Politic „Noua Opțiune Istorică” cu privire la declararea nulității alegerilor.

Prezenta hotărâre se trimite Parlamentului și Comisiei Electorale Centrale. Hotărârea este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial.


[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy