REPETENȚIA de la clasa I. Ecaterina Andronescu: "Nu m-am GÂNDIT"

Andreea Cosma / 11 mar 2019, 21:31 Salveaza PDF Comentarii

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că nu s-a gândit niciodată la repetenţia de la clasa I-a şi nici la eliminarea orelor de educaţie fizică din ciclul primar.

"Niciodată nu m-am gândit la repetenţia de la clasa I-a, aşa cum nu m-am gândit nici la eliminarea educaţiei fizice din ciclul primar. Ar fi o mare greşeală. Ceea ce s-a întâmplat cu educaţia fizică a fost un dialog între secretarul de stat şi Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, pentru că în actualele planuri de învăţământ disciplina joc şi mişcare, care se adaugă orelor de educaţie fizică, aceasta este pusă în clasele a treia şi a patra. Şi au vrut să aducă această disciplină la primele clase", a spus ministrul la "Ora Guvernului", în plenul Camerei Deputaţilor.

Potrivit ministrului Educaţiei, remunerarea orelor de sport este prevăzută de lege şi nimeni nu poate să stabilească altceva dincolo de lege.

Ministrul a recunoscut că programa şcolară este "sufocantă".

"Programa este sufocantă. Din păcate, profesorii care fac aceste programe încearcă să pună cât ştiu ei, nu cât sunt capabili elevii de la o anumită vârstă să asimileze. Dar vom fi foarte atenţi şi vom încerca să rezolvăm această problemă", a susţinut Ecaterina Andronescu. 

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy