Repatrierea românilor decedaţi în diaspora, suportată de primărie: „Nu e normal să-i pedepsim de două ori că au ales calea străinătății“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

 Repatrierea românilor decedaţi în diaspora va fi suportată de primărie. Iniţiativă unică în țară anunțată de Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin. „Nu e normal să-i pedepsim de două ori că au ales calea străinătății“, este de părere primarul Marius Screciu.

Primarul Marius Screciu a anunțat o inițiativă de sprijin și compasiune, constând în faptul că Municipalitatea va suporta costurile integrale ale repatrierii severinenilor decedați în străinătate.              

Primarul Severinului consideră inițiativa ca pe o reparație morală față de severinenii cărora urbea natală nu le-a oferit condiţiile necesare să ducă o viaţă decentă: „Consider că nu este normal să-i pedepsim de două ori pe cei care au ales calea străinătății: o dată pentru că nu li s-au oferit condițiile să rămână și să muncească în țară și, a doua oară, când mor, să rămână pe pământ străin, departe de cei dragi”, citează publicația Ediție Specială.

(Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy )

„Pentru a veni în sprijinul familiilor din Drobeta Turnu Severin care nu își pot aduce acasă rudele decedate în străinătate din cauza costurilor foarte mari, am luat decizia de a aloca fonduri care să acopere aceste cheltuieli. Este o datorie de onoare, dar și o obligație morală pentru noi, ca și comunitate, să fim alături de familiile care își pierd apropiații plecați în căutarea unui trai mai bun. Am demonstrat întotdeauna că împreună putem trece mai ușor peste momentele dificile și devenim mai puternici ca societate“, este părerea primarului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel