Relaxările pregătite de autorități pentru Revelion - surse

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Relaxările pregătite de autorități pentru Revelion - surse
Relaxările pregătite de autorități pentru Revelion - surse

De Revelion, petrecerile ar putea fi permise, iar magazinele vor rămâne deschise până la ora 23.00, faţă de 21.00 cum este în prezent.

Cum rata de infectare a scăzut la aproape 1 la mia de locuitori, este posibil ca masca în aer liber să nu mai fie obligatorie, dar se ia în calcul ca ea să fie purtată în piețe sau locuri aglomerate.

În cazul certificatului verde, premierul Ciucă a spus că analizează și varianta unui noi proiect de lege si așteaptă de la Rafila să explice, nu s a discutat până acum introducerea și eliminarea certificatului verde în funcție de rata de incidență.

De asemenea, ar putea fi permise petrecerile până după miezul nopții, anunță Știrile PRO TV.

CNSU urmează să aibă, miercuri, o şedinţă în care va discuta despre măsurile care vor fi impuse pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă.

 

Rafila: „Acest subiect va fi dezbătut şi adoptat din punct de vedere legislativ”

 

Întrebat ce măsuri vor fi luate pentru noaptea dintre ani, Alexandru Rafila a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că dacă oamenii vor dori să petreacă în stradă, li se recomandă să poarte masca de protecţie în mod corect.

„Acest subiect va fi dezbătut şi adoptat din punct de vedere legislativ, probabil în cursul acestei săptămâni, dar nu putem intra în astfel de detalii. Dacă oamenii vor să facă petreceri în stradă, ceea ce este fresc pentru această perioadă, rugămintea este să înţeleagă, pentru aceste petreceri în stradă, chiar dacă incidenţa este mică în România sau va fi mică în această perioadă, utilizarea corectă a măştii în spaţii aglomerate, inclusiv în timpul acestor petreceri este absolut obligatorie. Cred că ficare trebuie să înţelegem că este responsabilitatea pe care o avem de a ne proteja nu numai personal, ci şi pe cei cu care vin în contact”, a precizat Rafila.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel