Reguli pe plajă în Spania. Cine face acest lucru, polițiștii le confiscă bunurile și îi amendează cu 750 de euro

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Reguli pe plajă în Spania. Cine face acest lucru, polițiștii le confiscă bunurile și îi amendează cu 750 de euro
Reguli pe plajă în Spania. Cine face acest lucru, polițiștii le confiscă bunurile și îi amendează cu 750 de euro

Cine ocupă un loc pe plajă și apoi pleacă riscă amenzi de până la 750 de euro în Spania, unde poliția încearcă să-i convingă pe oameni să renunțe la acest obicei.

Ibericii merg la plajă de la primele ore, ca să prindă un loc foarte aproape de apă. Își instalează umbrela de soare și șezlongul și își rezervă în acest fel locul, dar după aceea pleacă în oraș, așa că polițiștii care patrulează în zonele respective le confiscă lucrurile și îi amendează cu sume cuprinse între 300 și 750 de euro.

Zeci de obiecte au fost confiscate în ultima perioadă în diverse regiuni ale Spaniei. 

Plajele din Spania sunt guvernate de fiecare regiune în parte, astfel încât există adesea reguli specifice.

 

Turiștii nu mai au voie să fumeze pe plaja din Barcelona

 

Începând din 8 iulie, de pildă, turiștii nu mai au voie să fumeze pe plaja din Barcelona, o interdicție care era deja în vigoare în alte zone din Spania, cum ar fi Majorca.

De asemenea, spălatul cu săpun și șampon pe plajă este ilegal pe întreg teritoriul Spaniei din cauza daunelor pe care le pot provoca aceste produse mediului.

O reglementare ce poate părea ciudată a fost introdusă la Vigo, în Galicia, și prevede ca turiștii să fie amendați cu 750 de euro dacă urinează în mare.

Pe unele plaje din Spania este interzis să se facă grătare, iar în San Sebastian, petrecăreții care încearcă să înoate în mare după câteva pahare de alcool vor trebui să achite factura pentru propria salvare.

 

Vezi și

 

Teroare pe o plajă din Spania. Un rechin s-a apropiat foarte mult de țărm 

 

Panică pe o plajă din Spania, după ce un rechin s-a apropiat periculos de mult de o plajă din Benidorm.

Plajele din Benidorm au avut, joia aceasta, un vizitator neobișnuit. Un rechin a apărut ieri dimineață pe una dintre plajele din orașul Alicante, surprinzându-i pe toți scăldătorii care se bucurau de o zi de vară.

Fiorosul animal marin se află foarte aproape de țărmul plajei Poniente, iar trecerea sa a generat o mare așteptare. Mai multe persoane au venit să înregistreze și să fotografieze animalul.

După cum au confirmat pentru LAS PROVINCIAS surse din cadrul Poliției Locale din Benidorm, este vorba despre un rechin albastru, iar apropierea acestuia nu a provocat răni niunei persoane. Cu toate acestea, zona în care se află a fost închisă pentru scăldat din motive de siguranță.

Primăria din Benidorm a informat că personalul de la l'Oceanogràfic s-a deplasat deja la fața locului pentru a evalua starea animalului, deoarece consideră că acesta este "dezorientat". În cele din urmă, ei au explicat că poliția locală a mutat rechinul într-o barcă în "costum de baie" până dincolo de insulă, unde l-a eliberat în ape deschise.

VIDEO AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel