Reguli noi pentru ajutorul social. Raluca Turcan anunță controale din șase în șase luni

Georgiana Dragomir |
Data publicării:

Se schimbă regulile pentru acordarea ajutorului social. Ministrul Muncii, Raluca Turcanu, spune că au fost luate măsuri pentru sprijinirea oamenilor care sunt cu adevărat săraci.

Românii care vor să primească ajutor social trebuie să respecte noi reguli, a anunțat ministrul Muncii, Raluca Turcan. Cei care sunt apți de muncă vor avea controale periodice, iar cei care nu pot lucra temporar trebuie să dovedească cu o serie de documente. Noutatea proiectului de lege pe care l-a anunțat Raluca Turcan vizează persoanele care se angajează  și nu au posibilități financiare.

„Principalele prevederi adoptate: menţinerea acordării ajutorului social pentru încă 6 luni de la data încadrării în muncă a unei persoane apte de muncă din familia beneficiară de ajutor social, cu condiţia încheierii contractului de muncă pentru cel puţin 2 ani”, a explicat Raluca Turcan, pe  Facebook.

Reguli noi pentru ajutorul social. Ce se întâmplă cu persoanele apte de muncă

 

În cazul celor care sunt apți de muncă, statul va face controale periodice. Astfel, persoanele care primesc ajutor social se vor prezenta la agențiile de ocupare a forței de muncă din 6 în 6 luni, pentru a se integra în muncă.

„Cei care sunt apți de muncă din familiile beneficiare de ajutor social vor fi obligați  să se prezinte la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, din 6 în 6 luni sau ori de câte ori sunt solicitate, pentru menţinerea legăturii cu serviciile de ocupare şi stimularea ocupării. Absenţa va fi asimilată refuzului unui loc de muncă şi va duce la încetarea ajutorului social şi posibilitatea depunerii unei noi solicitări după o perioadă de 12 luni”, a declarat ministrul Muncii.

Ordonanța de Urgență(OUG) care prevede aceste reguli a fost adoptată pe 15 septembrie. 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel