Record de adolescenți vaccinați în weekend

Eduard Pascu |
Data publicării:
Personalul medical din Franța nu poate refuza vaccinul anti-Covid
Personalul medical din Franța nu poate refuza vaccinul anti-Covid

Campania de vaccinare în rândul adolescenţilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, lansată sâmbătă în Portugalia şi care se va încheia în septembrie, a depăşit aşteptările autorităţilor după administrarea în prima zi a mai multor doze decât erau prevăzute pentru întreg weekendul, relatează EFE.

Potrivit datelor publicate de responsabilii campaniei, aproape 115.000 de adolescenţi din această categorie de vârstă au fost vaccinaţi în cursul zilei de sâmbătă, în condiţiile în care se prevedea iniţial vaccinarea a 110.000 de minori în tot weekendul, transmite Agerpres.

Răspunsul neaşteptat al demersului, în ciuda reticenţei unora dintre părinţi şi a desfăşurării sale pe timpul vacanţei de vară, a fost salutat de responsabilul campaniei, viceamiralul Henrique Gouveia e Melo, şi de preşedintele ţării, Marcelo Rebelo de Sousa, care s-au declarat "mândri" de acest rezultat.

Ei au vizitat împreună centrul de vaccinare de la Alcabideche, din municipiul Cascais, învecinat cu Lisabona, unde au fost primiţi cu aplauze într-o atmosferă de sărbătoare. La unele dintre centre, precum cel din Cascais, a existat inclusiv un DJ pentru a-i destinde pe adolescenţii care au venit însoţiţi de cel puţin unul dintre părinţi sau de tutore.

Vaccinarea în rândul adolescenţilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani - aproximativ 400.000 de persoane în Portugalia - va continua în weekendul viitor şi se preconizează ca întregul grup să fie imunizat până în septembrie, lună în care începe anul şcolar.

Evoluţia pandemiei de coronavirus se menţine stabilă în Portugalia, cu 2.112 de noi contagieri şi 9 decese înregistrate în ultimele 24 de ore.

În spitale sunt internate 708 de persoane cu COVID-19, dintre care 152 se află la terapie intensivă.

Portugalia, o ţară cu 10 milioane de locuitori, a înregistrat în total 17.639 de decese şi 1.019.420 de contagieri cu noul coronavirus de la începerea pandemiei de COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel