Reacția lui ÎPS Teodosie când a fost întrebat dacă mai crede că Putin „nu este răufăcător”: „A luat ctitoriile, le-a mitraliat? Nu!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, își menține declarațiile în ceea ce îl privește pe Vladimir Putin și nu îl consideră răufăcător. Vă reamintim că în februarie el a declarat la un post de radio că Putin nu e atât de negru cum îl prezintă toată lumea în această perioadă.

În opinia lui a făcut mai multe jertfe şi nu trebuie judecat ca un răufăcător, informează Digi24.

Reporter: Spuneți-ne, vă rugăm frumos, mai pe la începutul războiului, așa, vorbeați despre Vladimir Putin că a adus foarte multe jertfe și că nu îl considerați răufăcător. Acum mai aveți aceeași părere?

ÎPS Teodosie: Păi, ceea ce a adus a rămas! Dar ce? A luat ctitoriile, le-a mitraliat? Nu! Nu a făcut nimic cu ele! Sunt aceleași!

Întrebat ce părere are acum despre Vladimir Putin, Arhiepiscopul Tomisului a răspuns: „Nu sunt judecător. Judecător e Dumnezeu”.

 

Teodosie a afirmat că Vladimir Putin nu este „atât de negru pe cum îl prezintă toată lumea”

 

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a afirmat, în luna februarie, înainte de începerea conflictului armat din Ucraina, că Vladimir Putin, nu este “atât de negru pe cum îl prezintă toată lumea”, precizând că este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim. ÎPS Teodosie a menţionat că atât Putin, cât şi Medvedev sunt ctitori şi ”noi îi judecăm ca pe nişte răufăcători”.
“Şi de ce să n-o spun, domnul Putin, care este atât de vehiculat în zilele acestea şi e văzut atât de negru, nu e negru cum îl prezintă toată lumea. Am spus-o şi o spun, fără frică şi fără nicio ezitare: este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului, la o emisiune la Radio Dobrogea.

ÎPS Teodosie a adăugat: ”Şi în ţara sa, şi Putin şi Medvedev sunt ctitori şi am fost pe urmele lor în excursie şi m-am minunat câte jertfe au facut şi noi îi judecăm ca pe nişte răufăcatori”.

 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel