Reacția lui CTP la prestația miniștrilor în Parlament

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Dezbaterile parlamentare legate de buget s-au transformat într-un circ. N-au lipsit nici cormoranii, nici gafele. Unul dintre demnitari nu ştia cine este secretarul de stat cu care se presupune că ar fi trebuit să lucreze la buget. Cristian Tudor Popescu comentează acest spectacol de prost gust.

Digi24 prezintă protagoniștii:

Anton Anton, ministrul energiei: „Vrem să introducem în România o idee care n-a mai fost introdusă în lumea asta. Să acumulăm energia electrică în depozite de gaze (...) Mi-am notat aici și nu înțeleg ce-am scris” (râde).

Petre Daea, ministrul agriculturii: „Nu dăm bani pentru cormorani („Nu mai arăta, dom'le, aşa cu degetul, opriţi-vă!”). Nu dvs, cormoranilor arăt!”

Ecaterina Andronescu, ministrul educației: „Nu ne mai faceți hoți, că nu suntem hoți, să știți” (reacție extrem de nervoasă la adresa Ralucăi Turcan)

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu s-a amuzat de prestația miniștrilor, ca de o secvență de film.

„Minunată secvență! O secvență de comedie de înaltă clasă, dar uite că nu o regizează nimeni, o regizează viața. Sunt minunate momentele astea în care viața este regizorul. Pare că e un film, o secvență de film de mare comedie, care se naște, înflorește în mod natural în viață.(...)

Știți cum se simte ăsta de la Tineret și Sport? Aidoma lui Dragnea, frustrat. M-a dat la Tineret și Sport, domnule, păi ce treabă... eu care speram și eu să fiu la ceva mai acătării, să fiu la Interne, să fiu la Externe, să fiu la Finanțe, la toate! La oricare! E evident că acest individ venit aici, care nu știe cum se numește secretarul de stat care îi face bugetul, este interşanjabil. Dacă îi spui acum: știi că nu mai ești la Tineret și Sport, te mutăm la Economie! Da, sigur, voi servi cu credință, practic oriunde, la orice!", a spus jurnalistul.

[citeste si]

Despre ministrul Energiei, CTP spune că nu are legătură nici cu domeniul, nici cu altceva.

"Acel dublu Anton. Anton Anton. Interesant. A fost măcar sincer. A spus: domnule, mi-am notat pe foaie, dar nu mai înțeleg ce-am scris.

Omul ăsta nu are nicio legătură cu fizica. Nu știu ce meserie are la bază. El este ministrul Energiei? Ce are la bază? Profesor de ce? De yoga? Înmagazineaza energii? Profesor de fizică, ăsta?! Un om care spune ca stochează energie electrică în gaz e profesor de fizică?! (E profesor de mecanica fluidelor) E minunat. Deci e profesor de ape și țevi, cum ar veni. Deși la fluide intră și gazele. Gazele sunt fluide. Mecanica fluidelor...

Curentul electric nu circulă prin gaz. În mod normal, un gaz nu conduce un curent electric, pentru că nu are purtător de sarcină. Atomii sau moleculele din gaz sunt neutri și nu au cum să creeze un curent electric. Prin gaz poate să treacă un curent electric dacă îl ionizezi, adică dacă produci atomi sau molecule cu un electron în plus sau în minus, atunci ai un ion în loc de un atom. Și gazul ionizat conduce curentul. Și asta poți s-o faci prin mai multe metode, fie încălzești cu flacără, fie se poate produce cu radioactivitate, fie naturală, fie artificială, se produce ionizarea. Dar nu poți să stochezi energia electrică în gaz, nu ai cum, este un nonsens. Așa cum o stochezi într-un acumulator de mașină sau într-o baterie, care e solidă. Toate sunt solide", s spus jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu spune că în toate cazurile este vorba despre impostură.

"Este vorba despre ceva esențial, fundamental negativ pentru țara asta: impostura. Impostura care leagă totul:  acești indivizi, medicul ăla mascalzone italian. Vă spuneam atunci: bine, mascalzonul ca mascalzonul, dar ia să vedem medici români care se vor dovedi impostori, dacă luăm puțin la scuturat. Foarte repede s-au ivit și e prea puțin ce s-a ivit, sunt mult mai mulți. Deja noi discutăm acum despre impostura fără diplomă. Ginecoloaga amatoare de la Ilfov și italianul nu aveau actele corespunzătoare. Dar să vedem ce facem cu impostorii cu diplomă, acolo este problema cea mare, că ăștia fără diplomă îi mai dibui, la acte, dar sunt cei care au diplome de pe la tot felul de universități, de la Universitatea româno-groenlandeză, de la Universitatea Valahia Minor, de la Bioterra, de la Universitatea Creștino-Musulmană Dimitrie Cantemir și așa mai departe. Ăștia au diplome, domnule! Și au funcții cu ele. Și sunt niște impostori siniştri", a spus CTP la Digi24.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel