Rata de incidență a sărit de 5% în București. Restricțiile sunt prelungite pentru 14 zile 

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Autoritățile au decis, astăzi, prelungirea pentru încă 14 zile a restricțiilor din Capitală. Măsura vine pe fondul explozie de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19 de la nivelul orașului, al cărui indice a ajuns, astăzi, la 5,3. 

Autoritățile încearcă să evite carantinarea zonală, măsură ce s-a luat deja în cazul a 14 localități ilfovene din jurul Bucureștiului, însă nu se știe pentru cât timp vor putea face acest lucru având în vedere trendul acsendent al infectărilor. 

 "Azi am prelungit pentru 14 zile măsurile în vigoare, dar dacă intervin noutăți, evident că vom modifica. Sunt măsuri generale, care privesc restricții în ceea ce privește cursurile, doar preșoclarii merg la scoală și doar dacă efectivele sunt jumătate. Aceștia trebuie, bineînțeles, să respecte în continuare măsurile de siguranță. În perioada nopții, intervalul 22-5 nu putem să ieșim din casă. Având în vedere că rata a crescut destul de mult, cu jumătate de punct procentual, voi avea mâine o întâlnire cu reprezentanții DSP și INSP. În scurt timp ajungem la 6.

E posibilă măsaura carantinării zonale și în București (...). Deplasare doar dacă e nevoie și numai cu declarație. Nu vom lua niciodată masuri doar de dragul de a le lua", a afirmat prefectul Capitalei, Alin Stoica, la finalul ședintei Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență al Municipiului București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel