Răsturnare de situație în cazul românului de 53 de ani, mort în Spania "din cauze naturale": Un suspect de crimă, arestat

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Garda Civilă investighează, luni, cauzele morții unui bărbat de 53 de ani, de naționalitate română, în satul Rocío din provincia Andaluzia. Un bărbat a fost reținut ca suspect de omor în acest caz, dar eliberat provizoriu, ulterior.

Tribunalul de primă instanță și de instrucție numărul 3 din La Palma del Condado a aprobat joi eliberarea provizorie a deținutului după moartea unui bărbat în satul El Rocío în primele ore ale zilei de luni spre marți.

Potrivit unui comunicat al Înaltei Curți de Justiție din Andaluzia (TSJA), judecătorul a impus, ca măsură preventivă, obligația de a se prezenta săptămânal la tribunal.

Răsturnare de situație în cazul unui român, de 53 de ani, mort în Spania

 

De asemenea, TSJA a confirmat că "inițial, și fără a aduce atingere la ceea ce se va stabili pe parcursul cercetării cauzei, se investighează o presupusă infracțiune de omor", după cum a precizat că "dosarul va fi cercetat de această instanță, deoarece era de serviciu la data producerii evenimentelor".

Mai exact, delegatul Guvernului în Andaluzia, Pedro Fernández, a confirmat marți că Garda Civilă a arestat o persoană după moartea unui bărbat de 53 de ani, de naționalitate română, la primele ore ale aceleiași zile, în El Rocío.

Delegatul a explicat că persoana decedată a fost găsită la pământ cu "simptome de a fi primit un fel de agresiune", precizând totodată că "trebuie stabilite mai precis cauzele morții".

"S-ar putea ca această cădere să fi provocat moartea și ca agresiunea să fie cauza impactului la cap", a spus el înainte de a reitera că există un deținut și că ancheta "este deschisă" și se află "în prima fază de clarificare a faptelor". Deocamdată, nu au fost făcute publice alte informații, deoarece ancheta a fost declarată secretă până la finalizarea acesteia.

Română plecată la cules de usturoi, în Spania, ucisă de iubit pentru că l-ar fi înşelat 

 

O altă româncă a fost ucisă în Spania, recent, de iubitul ei. Femeia a plecat la muncă în străinătate ca să le asigure copiilor un trai mai bun şi a sfârşit ucisă de partenerul de viaţă. Este povestea unei românce care şi-a găsit sfârşitul la  26 de ani. Femeia a fost înjunghiată de soţ, aruncată din maşină şi lăsată să moară pe marginea unei şosele din Spania. 

Weekendul trecut, individul şi-a atacat soţia şi pe presupusul amant cu un cuţit. A urcat apoi femeia în maşină şi a abandonat-o pe un drum de ţară ascuns privirilor. 

„Sâmbătă dimineaţa (spre duminică n.r.), în jurul orei două şi jumătate, s-a primit telefonul, alerta că, pe un drum rural, a fost găsit trupul unei fete încă în viaţă.  S-a activat protocolul între poliţia locală, garda civilă şi serviciul de ambulanţă, pentru a o găsi şi a o duce la spitalul din Montilla, ca să fie stabilizată. Dar nu s-a putut, în primele ore ale zilei de duminică s-a declarat decesul”, a precizat Antonio Garcia, primar Montemayor.

Ucisă din gelozie

 

În timp ce mama celor doi copii care o aşteptau acasă se stingea pe patul de spital, tatăl lor încerca să fugă. A fost prins a doua zi şi dus la audieri în Cordoba. 

Acasă, familia se pregăteşte de înmormântare și așteaptă ca trupul tinerei sa fie repatriat la începutul săptămânii viitoare. Înmărmurita de durere, familia a ieşit doar ca să spună că este şocată de cele întâmplate.

La fel şi vecinii tinerei din Slatina, care spun că bărbatul ar fi avut episoade de violenţă şi în trecut.

„Am auzit că fata trăia foarte rău cu bărbatul, că o bătea, că o dădea afară din casă”, spune un vecin.

„N-am mai pomenit, am 62 de ani dar încă aşa ceva n-am mai pomenit”, adaugă o vecină. 

Brutalitatea faptelor a scos oamenii în stradă în Montemayor. Crima, dar şi violenţele împotriva femeilor în general, au fost condamnate într-un protest organizat de localnici în micul oraş spaniol.

Vezi mai multe detalii AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel