Răsturnare de situație în cazul morții unei românce din Spania: Bărbat filmat pe ascuns când recunoaște că a împușcat-o pe Maria

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Maria Marian, în vârstă de 29 de ani, a fost executată, pe 21 noiembrie 2018, în stil mafiot, cu un foc de armă, în fața casei sale din Zaragoza, Spania. La aproape trei ani de la acel moment și după ce un suspect este reținut în acest caz, o înregistrare făcută cu camera ascunsă chiar în închisoare arată un alt bărbat care ar recunoaște că el a fost cel care a păsat pe trăgaci și a ucis-o pe româncă.

O înregistrare clandestină în închisoare pune acum sub semnul întrebării verdictul unei crime din Zaragoza. Asasinul acuzat de moartea unei românce în cartierul Movera din Zaragoza înregistrează în secret cum un alt suspect mărturisește că este autorul împușcăturii fatale.

Opt persoane sunt cercetate pentru asasinarea Mariei Marian, care a fost împușcată mortal în noiembrie 2018. Dosarul celor opt va fi judecat prin procedura curții cu jurați. Victima a fost abordată, în noaptea de 21 noiembrie, de trei indivizi înarmați, când se afla la ușa casei sale și a fost împușcată de la mică distanță, în prezența surorii sale. "Apărarea a cerut clasarea cauzei, deoarece nu există probe care să-i acuze pe vreunul dintre acuzați", a declarat avocatul José Ignacio Cabrejas, reprezentantul legal a trei dintre acuzați.

Răsturnare de situație în cazul morții unei românce din Spania



Când, după aproape patru ani de procedură, așa-numita crimă de la Movera - căreia i-a căzut victimă, la 21 noiembrie 2018, tânăra româncă María Marian (28 de ani) - era doar în așteptarea procesului, judecătorul care investighează cazul tocmai a primit o înregistrare obținută clandestin cu un telefon mobil în închisoarea Zuera, care ar putea da o turnură importantă anchetei. Înregistrarea video a fost făcută în secret de Aivaras S., suspectul lituanian pe care o mănușă de latex cu urme de reziduuri de praf de pușcă găsită la locul crimei l-a indicat până acum drept presupusul autor al împușcăturii care ar fi ucis victima.

Imaginile s-ar putea dovedi a fi de mare valoare pentru proces, deoarece în ele apare o altă persoană dintre cele opt acuzate de crimă. El este Juan E. O., aflat și el în arest preventiv pentru aceste evenimente, care, fără să știe că era înregistrat în secret, recunoaște în mai multe rânduri că el a fost cel care a apăsat de fapt pe trăgaci și apoi a ascuns arma crimei. "N-am vrut să omor, n-am vrut să omor... Nervi, nervi, nervi... M-a lovit și am orbit", se aude spunând Juan E. O.. O. "A fost involuntar, a fost involuntar, nu a fost intenționat... Am vrut să-o împușc în picior, s-a ridicat și.... Nu am vrut să ucid, au fost nervi", insistă el, citat de Heraldo.es.

Bărbat filmat pe ascuns când recunoaște că a împușcat-o pe Maria

 


Trebuie reamintit faptul că crima a avut loc când se lăsase noaptea, iar victima și sora ei se întorceau la moșia Movera. María Marian scotea din portbagaj gențile cu cumpărăturile pe care le făcuseră în acea după-amiază în Puerto Venecia, când a fost abordată de doi bărbați înarmați. După ce au rănit-o mortal cu un foc de armă care a străpuns-o de la o parte la alta, infractorii au fugit pe jos și au fost, probabil, prinși de un al treilea care îi aștepta într-o mașină. Opt persoane sunt suspecte în această crimă: Aivaras S., Félix T. M., Jesús J. M., Juan E. O., Nancy S. M., Alba T. M., Karina N. și Bogdan C. S. 

În timpul conversației dintre Aivaras S. și Juan E. O., acesta din urmă îi mai spune că a fost însărcinat cu dispariția armei crimei. "Nu au găsit nimic, arma este ascunsă", îi explică el, încercând să-l liniștească. Lituanianul insistă în mod repetat ca bărbatul din Zaragoza să recunoască faptul că a tras accidental cu arma, lucru care ar fi cu siguranță în avantajul său. Totuși, din înregistrare reiese clar că interlocutorul său nu este de acord: "O să spun că nu știu nimic, nu există nicio dovadă", spune el primul. "Nu am de gând să o înghit, nu am de gând să o înghit", repetă apoi, invitându-l să pregătească o strategie comună în care toți inculpații neagă participarea la crimă. "Nu au nimic", spune el, convins că va fi greu de dovedit responsabilitatea în proces.

Vezi și: Spania. Româncă, asasinată în stil mafiot, în fața casei. De trei ani, familia Mariei așteaptă decizia magistraților ca să o îngroape creștinește


Videoclipul a fost trimis la Judecătoria de Instrucție numărul 12 de către avocații inculpatului lituanian, Bernardo Palomares și Mantvydas Bucys, împreună cu un document în care aceștia explică judecătorului că înregistrarea a fost trimisă de clientul lor mamei sale prin Whatsapp. Pe baza acestor imagini și contestând practic toate rapoartele de expertiză din dosar - de la autopsia cadavrului până la raportul de laborator care dovedește existența resturilor biologice ale lui Aivaras S. într-o mănușă de plastic - apărarea solicită achitarea acestuia.

Anchetatorul cazului a informat deja procuratura și restul părților implicate cu privire la primirea acestor probe, dar nu s-a pronunțat încă asupra validității lor. Avocații lituanianului o invită pe magistrată să compare dosarul care i-a fost trimis cu originalul, care ar fi stocat pe telefonul mobil folosit de clientul său pentru a face înregistrarea clandestină. Nu există nicio înregistrare că acesta ar fi dat până acum ordine în acest sens, dar terminalul ar fi fost de asemenea introdus ilegal în închisoare, unde utilizarea lui este strict interzisă și nici măcar vizitatorii nu au voie să intre cu un telefon.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel