Răspunsul UDMR pentru Klaus Iohannis în scandalul Viktor Orban: „Nu e cazul ca noi să dăm explicații”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Purtătorul de cuvânt al UDMR, Hegedus Csilla, a transmis, astăzi, că formațiunea din care face parte nu comentează declarațiile președintelui Klaus Iohannis.

„Nu comentăm declarațiile președintelui Klaus Iohannis. Cuvintele premierului Ungariei, Orban Viktor, de la Băile Tușnad, au fost scoase din context și nu e cazul ca noi să dăm explicații”, a transmis, vineri, purtătorul de cuvânt al UDMR, într-o intervenție pentru Antena 3.

Iohannis, reacție la declarațiile revoltătoare ale lui Viktor Orban: „Este nevoie de clarificări publice din partea UDMR“

Reacția sa vine după ce președintele Klaus Iohannis a transmis astăzi că UDMR trebuie să dea explicații ca urmare a declarațiilor revoltătoare făcute de premierul ungar Viktor Urban de la Băile Tușnad.

„Eu cred că este nevoie de clarificări publice din partea UDMR-ului, fiind că la acel eveniment a fost prezent o parte semnificativă din conducerea UDMR. Ei vor trebui să explice dacă au fost de acord cu conținutul acelui discurs, pe care l-au aplaudat, ceea ce ar fi extrem de complicat sau dacă nu au înțeles despre ce se vorbește și au aplaudat generic personajul. Oricare ar fi explicația, ea trebuie să existe”, a precizat Iohannis.

 

Kelemen Hunor i-a luat apărarea lui Viktor Orban

 

Cu o zi în urmă, într-un interviu pentru site-ului Maszol, liderul UDMR Kelemen Hunor i-a luat apărarea premierului ungar. Conform liderului UDMR, orice declaraţie trebuie interpretată în context. „Să nu mai vorbim de faptul că cineva încearcă în mod deliberat să interpreteze greşit o declaraţie şi doreşte să-şi întărească propria părere sau prejudecăţile printr-o interpretare greşită. Este la mare modă, astăzi, ca, fără o gândire profundă, să numim pe cineva fascist sau rasist, pe oricine nu este de acord cu noi sau care are o altă opinie. Eu pot să găsesc fraze în operele lui Platon pe care, dacă le scot din context, pot demonstra, dintr-o singură mişcare, cât de rasist sau fascist a fost Platon. Dacă ne uităm la tot discursul lui Orban, putem vedea că nu a fost un discurs bazat pe rasism sau pe teoria speciilor. Există o singură specie de om, homo sapiens, restul sunt discuții secundare”.

Kelemen Hunor a declarat că-l cunoaşte foarte bine pe Viktor Orban şi nu există nicio urmă de rasism în el: „Îl cunosc de foarte mult timp, am discutat pe îndelete cu el de mai multe ori şi susţin ferm că nu are în el nicio urmă de rasism și le consider acuzații ca acuzațiile obișnuite”.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel