Rareș Bogdan, reacție după ce Ciolacu a acuzat PNL de „întâlniri secrete“: „Mie mi se părea firesc să dea un telefon şi să ne întrebe“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
rares bogdan_marcel ciolacu
rares bogdan_marcel ciolacu

Prim-vicepreședintele PNL,  Rareş Bogdan a comentat, luni, într-o intervenţie la Realitatea TV,  acuzaţiile lui Ciolacu privind discuţiile liberalilor de la Sinaia.

Rareș Bogdan crede că liderul PSD Marcel Ciolacu a fost victima unei dezinformări și a reacționat emoțional când a acuzat PNL că la reuniunea liderilor și miniștrilor liberali de la Sinaia s-ar fi pus  la cale un plan de atac împotriva PSD. Același lucru l-a susținut și Alina Gorghiu, într-o intervenție la Digi24.

Vezi și: Alina Gorghiu, mesaj pentru Ciolacu, după ce șeful PSD a criticat reuniunea liderilor PNL de la Sinaia: „Cineva l-a dezinformat“

În exclusivitate la Realitatea Plus, Bogdan a mai afirmat că i se părea firesc ca preşedintele PSD să dea un telefon la Nicolae Ciucă, lui Lucian Bode sau lui şi să îi întrebe. Totodată a ținut să îi reamintească patul că se află la guvernare și nu în opoziție.

"Sunt extrem de mirat, pentru că n-a fost o întâlnire secretă (la Sinaia), a fost si o conferință de presă înainte, transmisă de toate televiziunile. Noi ne-am adunat într-o întâlnire absolut firească cu cei nouă miniștri PNL, cu liderii zonali, vom mai avea astfel de întâlniri. (...) Mi se părea firesc ca Marcel Ciolacu să-i dea un telefon lui Nicolae Ciucă, lui Lucian Bode sau mie și să întrebe "Ce a a fost la Sinaia, a fost vreo problemă acolo?"“, a declarat prim-vicepreședintele liberal. 

Rareș Bogdan, reacție după ce Ciolacu a acuzat PNL de „întâlniri secrete“

 

El a profitat de ocazie pentru a-i aminti lui Ciolacu că PSD este la Guvernare și nu la opoziție, astfel că  atacuri de acest fel nu își au locul.

"Îi amintesc lui Marcel Ciolacu că se află la guvernare. Uneori, probabil, domnia sa uită și crede că este în opoziție. Nu, domnia sa se află la guvernare de aproape un an de zile și nu mai putem să ne ascundem în spatele deciziilor nu știu cui. La guvernare nu se află nici USR, nici AUR, nu se află altcineva: se află PNL, în parteneriat asumat cu PSD. Deci stă în puterea noastră să venit cu legi, cu OUG-uri, cu HG-uri prin care să reglementăm lucrurile. Nu putem să ieșim în spațiul public să spunem ce ar trebui făcut.  Noi avem pâinea și cuțitul, deci facem sau ne facem că facem?! (...) Guvernăm sau nu guvernăm?!", a punctat Rareș Bogdan

La fel ca și Alina Gorghiu, Rareș Bogdan spune că Ciolacu a fst dezinformat și că numele lui Grindeanu sau Rafila nu au fost pomeniteîn timpul reuniunii PNL.

"A fost o dezinformare pe care a primit-o Marcel Ciolacu și probabil că regretă ce a spus. Repet, numele lui Grindeanu nu a fost pomenit, al lui Ciolacu în contextul parteneriatului asumat pe care-l avem cu PSD, iar al lui Rafila strict legat de fondurile PNRR pentru spitale," a declarat Rareș Bogdan, în direct la Realitatea Plus.

 Rareș Bogdan: „Mie mi se părea firesc să dea un telefon şi să ne întrebe“

 

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că o remaniere guvernamentală „nu este o catastrofă”, reafirmând că aceasta este atributul prim-ministrului. El a susținut că liberalii s-au ”ascuns pe la Sinaia”, iar acolo au fixat țintele de atac politic: Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Alexandru Rafila și șeful ANRE. Cioacu a explicat că nu-l deranjează aceste strategii politice, despre care a aflat pe surse, dar așteaptă din partea premierului Nicolae Ciucă să vină cu propunerile de remaniere ale miniștrilor.

„Eu am vrut să fiu foarte clar înțeles și nu am vrut să vin aici cu un joc politic. Înțeleg că partenerii noștri de coaliție fac anumite ședințe pe la Sinaia, unde hotărăsc că vinovații trebuie să fie cei de la ANRE și să înceapă un atac la adresa lui Ciolacu, Grindeanu și Rafila. Nu am nicio problemă, pentru că nu facem balet. Totuși politica înseamnă mai mult decât un sport alb și ușor, dar adevărul e unul singur - politica în energie o face Ministerul Energiei. (...) Nu sunt un fan al celor de la ANRE, dimpotrivă”, a mai spus președintele PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel