Raport privind consecințele brutalității poliției americane

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Adevărata măsură a impactului brutalității poliției este dificil de cuantificat, însă un nou raport indică faptul că, în ultimii ani, peste 2.600 de latino-americani au murit în întâlnirile directe cu poliția sau în timp ce erau în custodie organelor, anunță CNN.

Un raportul publicat UnidosUS în parteneriat cu un grup de cercetători, academicieni, activiști și rude ale latinilor care au murit în custodia poliției, indică faptul că moartea oamenilor de culoare este subestimată și trebuie făcut mult mai mult pentru a produce o bază de date precisă care colectează informații despre etnie.

Cercetătorii au analizat identificate ca „alb”, „altele” sau „necunoscut” și au comparat numele cu seturile de date ale recensământului SUA din 2010 pentru a detecta pe oricine ar fi putut fi identificat în mod greșit. Potrivit raportului, între 2014 și 2020, 15.085 persoane au murit în custodia poliției sau în întâlniri cu agenți. În ultimii ani, diverși activiști și mass-media s-au angajat să colecteze date despre violența poliției, deoarece nu există o bază de date federală de informații.

Raportul a fost publicat, deoarece cererile de răspundere a poliției în rândul comunității hispanice au crescut în ultimele luni, după moartea mai multor bărbați în timpul întâlnirilor cu poliția. Cel mai cunoscut caz este a lui Sean Monterrosa, în vârstă de 22 de ani, care a murit după ce a fost împușcat de un ofițer în Vallejo, California, anul trecut, la doar o săptămână după moartea lui George Floyd în Minneapolis, precizează CNN.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel