Raluca Turcan, despre moţiunea de cenzură a PSD: „Pentru o mână de voturi amanetează sănătatea publică”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
captura video Digi 24
captura video Digi 24

Vicepremierul Raluca Turcan a criticat dur PSD care prin depunerea unei moțiuni de cenzură nu face altceva decât să „amaneteze sănătatea publică”. Totodată, liderul PNL spune că partidul său nu va colabora cu social-democrații pentru formarea unui Guvern de uniune națională. 

”Dacă trece, vom parcurge etapele post-moţiune de cenzură, însă aici iarăşi nu pot să nu remarc cum unii îşi permit să pună sare peste o rană uriaşă care există acum în societatea noastră şi peste tot în lume, generată de această criză sanitară. Atunci când vezi nişte oameni care fac eforturi, că găsesc soluţii, că ajută aproape fiecare comunitate, fie că vorbim de angajaţi, de angajatori, de persoane vulnerabile, când vezi că în toată lumea s-a creat o solidaritate indiferent de apartenenţa politică, la noi încearcă să abordeze cu cinism şi pentru o mână de voturi amanetează sănătatea publică”, a declarat Raluca Turcan la Digi 24. 
 

Vicepremierul a mai criticat PSD și pentru faptul că a lăsat visteria goală și țara descoperită, iar o colaborare cu partidul social-democrat este exclusă. 

„PSD până a ajunge să facă propuneri în materie de guvernare cred că mai are o cale lungă de parcurs pentru credibilizare. Au lăsat visteria goală, au lăsat România descoperită complet în faţa unei crize de proporţii, au pus gaz pe foc în gestionarea crizei sanitare, au încercat să blocheze acţiunile de gestionare a situaţiei economice printr-un val de populisme în Parlament greu de crezut. Au majoritate în Parlament, dar această majoritate eu sper să nu se regăsească nici la votul de moţiune, nici la un vot de învestire. (...) Alături de PSD niciodată. Nu se pune problema unei alăturări de PSD. Partidele noastre sunt incompatibile structural la momentul de faţă”, a mai spus Turcan.

 

Moțiunea, anunțată pentru luna august

 

După ședinta Comitetului Executiv Național al PSD, preşedintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu, a anunţat că social-democraţii au decis depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Orban în luna august.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel