Raed Arafat: „Termoscanarea nu-ţi ia datele, nu-ţi ia CNP-ul de pe frunte”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

În contextul în care din ce în ce mai multe persoane se revoltă din cauza faptului că le este luată temperatura înainte de a intra într-o clădire publică, Secretarul de stat, Raed Arafat, a explicat că termoscanarea nu fură datele nimănui și a precizat că măsurarea temperaturii la intrarea în supermarket sau în sediile firmelor cu peste 50 de angajați este obligatorie.

„Termoscanarea e făcută de la distanță, printr-un scanner care îți vede temperatura, nu scrie numele tău, nu ia datele tale, nu-ți ia CNP-ul de pe frunte, nu ia nimic, nici măcar nu știe cum te numești. Dacă temperatura e peste un anumit nivel, îți recomandă să mergi la medic. Nu văd nicio problemă de legalitate, este mai mult vorba despre protecția celor care sunt într-un spațiu. Și acum, când am venit aici, pompierul m-a oprit și mi-a luat temperatura și sunt convins că a luat temperatura și celorlalți. Nu este nimic rău în acest lucru", a spus Raed Arafat, la Antena 3.

De asemenea, secretarul de stat a mai afirmat că măsurarea temperaturii nu este eficientă în cazul persoanelor infectate, dar care nu au simptome.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel