Raed Arafat le recomandă românilor să nu-şi facă vacanţele în aceste țări

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Raed Arafat le recomandă românilor să nu-şi facă vacanţele în aceste țări
Raed Arafat le recomandă românilor să nu-şi facă vacanţele în aceste țări

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat miercuri că nu este exclusă apariţia unui al patrulea val al pandemiei de COVID-19 şi le-a recomandat românilor să nu îşi petreacă vacanţele în ţări cu risc epidemic ridicat.

„Fără să intrăm în speculaţii şi în scenarii, da, posibilitatea de a apărea un nou val există oricând, prin noi variante, prin diferite situaţii. Se adaptează totul la situaţia epidemiologică dacă începe să se agraveze, dacă începe să apară ceva. În acest moment nu avem astfel de semnale. Noi stăm bine de ceva timp, dar încă o dată spun: avem o perioadă de răgaz în care trebuie să ne pregătim. Şi cea mai importantă pregătire rămâne vaccinarea şi respectarea regulilor. Şi mai ales pentru cei care pleacă afară. Concedii, tot.. Să îşi aleagă unde merg, să nu meargă în zone care sunt expuse, în zone în care nu se ştie care e situaţia pandemică, în zone în care sunt variante despre care se ştie, pentru că riscul este să se infecteze şi să aducă cu ei mai departe acest lucru în ţară”, a arătat Arafat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.

Secretarul de stat în MAI a menţionat că în prezent nu există probleme în ceea ce priveşte numărul paturilor de terapie intensivă destinate bolnavilor de COVID-19.

„Acum nu avem probleme. Multe locuri s-au dat înapoi pentru situaţiile obişnuite, adică nu pentru COVID, dar există posibilitatea de revenire la nevoie. O să vedem semnalele şi ne pregătim imediat, pentru o readaptare a sistemului, dacă va fi acest lucru necesar. (...) Totuşi, avem peste patru milioane de oameni vaccinaţi şi aceştia au efectul lor de încetinire a răspândirii virusului”, a spus Arafat. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel