Raed Arafat, despre restricțiile păstrate de Guvern în starea de alertă prelungită: „Nu împărțim populația în vaccinată sau nevaccinată”

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
raed arafat
raed arafat

Șeful DSU Raed Arafat a declarat luni, 10 mai, după ședința de Guvern, că a fost prelungită starea de alertă cu 30 de zile.  Potrivit acestuia, principalele elemente de noutate sunt: permiterea circulației persoanelor în 13 mai 2021, între orele 2-5 dimineață pentru Ramadan. 

De asemenea, este eliminată restricția legată de domiciliu privind participarea la pelerinaje religioase sau procesiuni. Șeful DSU a precizat că se ia în calcul participarea spectatorilor la competițiile sportive, că evenimente test sau pilot, pe baza propunerilor MTS și cu avizul MS.

Participarea permisă pentru persoanele vaccinate, cele care prezintă rezultatul unui test PCR nu mai vechi de 72 de ore. În timpul ședinței s-a mai adăugat și testul antigen nu mai vechi de 24 de ore cu condiția prezentării unui certificat, emis de cineva autorizat. Condițiile se stabiliesc prin ordionu comun MTS - MS", a mai precizat Raed Arafat.

Acesta s-a mai referit și la activiatea la cinema, concerte, teatre, cu participarea publicului peste 50%, doar că evenimente test sau pilot. "Până pe 1 iunie se mai fac analize de Comitetul interministerial și pentru măsurile de 1 iunie sau după 1 iunie se revine până atunci cu alte acte", a mai precizat Arafat.

„Nu împărțim populația în vaccinată sau nevaccinată. Nu vrei să te vaccinezi, te testez”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat. 
De asemenea, șeful DSU a precizat că s-a eliminat restricţia legată de domiciliu privind participarea la pelerinaje religioase sau procesiuni. În acest caz, a spus el, trebuie respectate măsurile de protecție sanitară anti-COVID-19.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel