Lista țărilor în care românii vaccinați pot merge fără să stea în carantină: Mai multe state au luat decizia

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Lista țărilor în care românii vaccinați pot merge fără să stea în carantină: Mai multe state au luat decizia
Lista țărilor în care românii vaccinați pot merge fără să stea în carantină: Mai multe state au luat decizia

Mai multe țări introduc avantaje pentru persoanele vaccinate. În mai multe țări, călătorii nu mai trebuie să stea în carantină dacă sunt vaccinați împotriva noului coronavirus. 

Mai multe țări au luat o decizie și ridică restricțiile de intrare pentru turiștii care pot dovedi că au vaccinarea completă împotriva noului coronavirus. Acestea includ în prezent Croația, Madeira, Ecuador și Estonia.

Seychelles, din Oceanul Indian, în nordul insulei Madagascar, a fost una dintre primele țări care a ridicat cerința de carantină pentru persoanele vaccinate. Între timp, însă, există libertate de călătorie pentru toată lumea: din 25 martie, alți turiști nu mai trebuie să stea în izolare după intrarea în țară.

În prezent nu există nicio obligație de vaccinare împotriva Covid-19 nicăieri. Până în prezent, nicio țară din lume nu a decis că numai persoanele vaccinate au voie să intre. Doar testul corona pentru intrare sau uneori o posibilă carantină sunt omise pentru acestea.

 

Cerințele de intrare în țările care au avantaje pentru persoanele vaccinate

 

Următoarea prezentare alfabetică enumeră cerințele de intrare în țările care au avantaje pentru persoanele vaccinate (începând cu 8 aprilie 2021):

Danemarca: Testarea obligatorie pentru persoanele vaccinate nu se aplică, carantina nu. Potrivit sfaturilor de călătorie ale Ministerului de Externe, oricine și- a revenit după o infecție cu coroană poate   prezenta rezultatul testului pozitiv dacă acest test a fost efectuat între 14 zile și opt săptămâni înainte de zbor. În acest caz, testul nu mai este necesar - dar este încă necesară o carantină. Dar: Intrarea în scopuri turistice nu este permisă în prezent în Danemarca oricum.

Ecuador: Test Corona sau vaccinare. Oamenii vaccinați pot călători acum în Ecuador și în Insulele Galapagos fără restricții. Până acum, intrarea era posibilă doar cu un test PCR negativ. Însă, potrivit Ministerului Federal de Externe, începând cu 7 aprilie, călătorii cu vârsta de peste doi ani trebuie să prezinte un test PCR negativ sau antigen care nu depășește 72 de ore sau dovada unei vaccinări complete pentru a intra în Ecuador.

Estonia ridică carantina pentru călătorii vaccinați. Călătorii din țările în care valoarea incidenței este de peste 150 de infecții noi la 100.000 de locuitori într-o perioadă de două săptămâni trebuie să fie în carantină în Estonia timp de zece zile. Dacă puteți arăta un test negativ Covid-19 la sosire, puteți ieși afară pentru chestiuni importante (vizite la medic, cumpărături etc.), dar trebuie să vă limitați contactele sociale. Un al doilea test poate elimina restricțiile numai după șapte zile. Guvernul Estoniei a anunțat, de asemenea, că va renunța la cerințele obligatorii de carantină pentru călătorii care sunt vaccinați împotriva Covid-19 sau care pot dovedi că au fost infectați cu Covid-19 în ultimele șase luni.

Georgia: Nu există teste obligatorii pentru persoanele vaccinate. Dacă călătoriți în Georgia cu avionul și aveți dovada vaccinării complete, puteți intra în țară fără restricții, a anunțat Biroul Federal de Externe. Cu toate acestea, este necesar un certificat de vaccinare, care este fie în georgiană, fie în engleză. Turiștii nevaccinați trebuie să prezinte un test PCR, care nu trebuie să depășească 72 de ore, și să susțină un al doilea test după intrarea în țară. Dar nu trebuie să stea în carantină.

Islanda: călătorii vaccinați nu trebuie să stea în carantină. Dacă un călător poate prezenta o dovadă corespunzătoare a vaccinării, nu numai că nu trebuie să fie pus în carantină în Islanda, dar nu mai trebuie să prezinte un rezultat negativ al testului de Covid-19. Un certificat de vaccinare trebuie prezentat la intrare. Conform  Ministerului Sănătății din Islanda, acesta trebuie să fie în islandeză, daneză, norvegiană, suedeză, engleză sau franceză. Turiștii trebuie să fi primit ambele doze de vaccin. Islanda permite, de asemenea, persoanelor care s-au recuperat în mod demonstrabil după o infecție cu Covid-19, intrarea fără carantină și testare.

Croația: Nu se cere test Covid-19 pentru persoanele vaccinate. Oricine călătorește în Croația dintr-o țară din UE care este considerată o zonă cu risc trebuie să prezinte un test PCR negativ sau un test rapid antigen, care nu trebuie să depășească 48 de ore de la sosirea la frontieră. Oricine rămâne în țară mai mult de zece zile trebuie să susțină un al doilea test până în a zecea zi de la data primului test. Alternativ, un test poate fi efectuat imediat după sosire, iar călătorii trebuie să fie apoi puși în carantină până când primesc rezultatul negativ. Cei care nu pot face un test trebuie să stea izolat timp de zece zile. Sunt scutiți de acest test sau obligația de carantină cei care au fost complet vaccinați împotriva Corona - trebuie să demonstreze că au primit a doua doză de vaccin Covid-19 cu mai mult de 14 zile în urmă. 

Liban: Nu există carantină, dar testul corona rămâne obligatoriu pentru persoanele vaccinate.  Persoanele care dețin un certificat medical care să ateste că au fost vaccinate împotriva Covid-19 nu trebuie să fie în carantină în Liban, testele PCR sunt încă necesare, a anunțat Biroul Federal de Externe  .

Dacă mergeți în Lituania, trebuie să fiți în carantină timp de zece zile, dar puteți scurta izolarea cu un test corona, care este supus unei taxe, din a șaptea zi. În plus, un test negativ rezultat dintr-un test PCR care nu depășește 48 de ore la intrare trebuie să îl aveți, informează  Biroul Federal de Externe. Cu toate acestea, nu există nicio cerință de carantină pentru călătorii care au contractat Covid-19 în ultimele trei luni sau care au primit deja două doze de vaccin.

Madeira: Nu există nicio cerință de testare corona pentru persoanele vaccinate. Madeira și-a modificat regulamentul de intrare, a anunțat biroul local de turism. Oricine a fost deja complet vaccinat împotriva coronavirusului sau care a supraviețuit infecției conform certificatului de medic nu mai este obligat să prezinte un test PCR negativ la intrarea în țară. Prin urmare, certificatul de vaccinare trebuie să fie în limba engleză și să conțină cele mai importante date precum numele, data nașterii, tipul de vaccin și data vaccinării. Participanții care au testat pozitiv pentru coronavirus în cele 90 de zile anterioare intrării, dar sunt din nou sănătoși, trebuie să prezinte un certificat medical. Atunci testul corona nu se aplică nici pentru ei.

Republica Moldova: Persoanele vaccinate nu trebuie să stea în carantină. În Republica Moldova există o interdicție generală de intrare pentru persoanele din țările cu risc. Oricine intră în Republica Moldova trebuie să stea în carantină timp de 14 zile. Cu toate acestea, restricția nu se aplică cetățenilor străini care pot oferi o confirmare oficială (în engleză, franceză sau rusă) pentru a dovedi că au fost vaccinați împotriva coronavirusului. Acest lucru este comunicat de Ministerul Federal de Externe în informațiile sale de călătorie și securitate.

Polonia: Fără carantină pentru persoanele vaccinate. Potrivit Ministerului Federal de Externe, se aplică următoarele: „După intrarea în UE printr-o frontieră internă a UE, există o obligație de carantină de 10 zile la intrarea cu călătorii organizate sau la intrarea cu autobuzul, trenul, avion sau navă. Intrarea cu un vehicul privat este exclusă de la aceasta. Dar: Cu excepția persoanelor care pot dovedi o vaccinare împotriva Covid-19. Toți ceilalți trebuie să ofere un test PCR de cel mult 48 de ore pentru a evita carantina”.

România: Fără carantină pentru persoanele vaccinate. Cetățenilor UE care nu au simptome COVID-19 li se permite să intre în România. Cu toate acestea, oricine vine dintr-o zonă de risc, o „ zonă galbenă ”, trebuie să fie pus în carantină timp de 10 zile. Cu toate acestea, carantina nu se aplică călătorilor care au fost vaccinați împotriva Covid-19. A doua doză de vaccinare trebuie să fie administrată cu cel puțin zece zile înainte de intrarea în România. O excepție de la carantină se aplică și persoanelor care au dat rezultate pozitive la Corona în ultimele 90 de zile înainte de intrarea în țară. 

San Marino: Nu există teste obligatorii pentru persoanele vaccinate. Persoanele care au rămas în afara Italiei și Vaticanului în ultimele 14 zile trebuie, la intrarea în San Marino, un test negativ PCR sau antigen, care nu trebuie să fie mai vechi de 48 de ore, sau un certificat că s-a efectuat un vaccin SARS-CoV-2. Ministerul  Federal de Externe mai spune: „Dovezile trebuie trimise autorității naționale de sănătate prin e-mail la [email protected] sau [email protected] pentru verificare”.

Slovenia: libertate de călătorie pentru persoanele vaccinate sau pentru cei care au trecut prin boală. În general, călătorii sunt supuși unei obligații de carantină de 10 zile celor care vin din zone de risc și se află pe „lista roșie”. Cerința de carantină poate fi scurtată la cinci zile dacă se efectuează un test PCR în termen de cinci zile de la începerea carantinei și rezultatul testului este negativ. Cu toate acestea, există posibilitatea de a vă scuti de obligația de carantină: Oricine prezintă un test PCR negativ (vechi de maximum 48 de ore) sau un test rapid de antigen efectuat în UE (vechime de maximum 24 de ore) care nu depășește 48 de ore la trecerea frontierei.Oricine poate furniza dovezi că a fost vaccinat împotriva Covid-19 sau care a fost infectat cu virusul Sars-CoV-2 în trecut este, de asemenea, scutit de obligația de face carantină.

 

Țările care planifică beneficii pentru călătorii vaccinați

 

Insulele Baleare: Regiunea spaniolă cu insulele populare Mallorca, Ibiza și Menorca solicită un proiect pilot în care persoanele vaccinate pot intra fără un test.

Danemarca: Țara dezvoltă un certificat digital de vaccinare, dar dorește să se coordoneze strâns cu UE pentru implementarea specifică.

Grecia: Țara a anunțat că persoanelor vaccinate li se va permite să intre în țară vara fără un test Covid-19. Pentru toți ceilalți, este necesar un test, un test rapid al antigenului poate fi suficient.

Israel: În prezent există o interdicție de intrare a turiștilor. Dar țara a anunțat deja avantaje pentru călătorii vaccinați și pentru cei care și-au revenit: nu mai trebuie să fiți în carantină sau să aveți un test corona. 

Mauritius: Oricine poate dovedi o vaccinare completă ar trebui să poată intra în curând în țară fără restricții. Până în prezent, o carantină hotelieră de 14 zile este obligatorie.

Suedia: Țara dezvoltă un certificat digital de vaccinare, dar, la fel ca Danemarca, dorește să se coordoneze strâns cu UE pentru implementarea specifică.

Thailanda: Există planuri în Thailanda de a ridica carantina de 15 zile pentru persoanele care s-au dovedit a fi vaccinate.

Cipru: Țara dorește să elimine testul obligatoriu PCR pentru persoanele vaccinate în viitor.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel