Raed Arafat, despre reluarea slujbelor în interiorul bisericilor. ”Probabil într-o etapă următoare”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Biserica Ortodoxă Română marchează 138 de ani de la autocefalie. Vor fi canonizați mai mulți mari mărturisitori români din comunism / biserica_slujbe
Biserica Ortodoxă Română marchează 138 de ani de la autocefalie. Vor fi canonizați mai mulți mari mărturisitori români din comunism / biserica_slujbe

Raed Arafat, șeful DSU, a declarat marți seară, la Antena 3, că slujbele nu se vor putea ține în interiorul bisericilor sau al locașelor de cult ”la fel ca înainte de pandemie”, iar acest lucru se va face ”probabil într-o etapă următoare”.

Întrebat dacă 20 de persoane pot asista la slujbe în interiorul bisericilor, Arafat a spus că nu știe sigur și că urmează să se mai discute. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență spune că sunt foarte multe măsuri care au fost discutate, dar se așteaptă  situația epidemiologică de la 15 iunie, dar avertizează că și atunci când serviciile religioase vor fi reluate, ele se vor face tot respectând distanțarea fizica și purtarea măștii.

Președintele Iohannis a anunțat marți o parte dintre măsurile de relaxare care vor fi în vigoare după 15 iunie. ”Vor fi posibile evenimente private - atenție, nu publice, private – cu număr un pic mai mare de participanți, în speță 20 de persoane dacă evenimentele sunt în interior și 50 de persoane dacă evenimentele private vor avea loc în exterior.”, a declarat președintele.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel