Raed Arafat a EXPLICAT cum vor merge credincioșii la slujba de Paște

Liviu Ludovic |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a explicat, joi seara, de ce s-a discutat despre ridicarea restricțiilor până la ora 2.00 în noaptea de Paști. Hotărârea de prelungire a stării de alertă emisă joi seara nu include Paștele ortodox, spune Arafat. 

Raed Arafat a spus că se ridică restricțiile de circulație pentru ca Paștele ebraic, ce va avea loc în noaptea de 27 spre 28 martie, adică sâmbătă spre duminică.

„Măsura va fi limitată sau mai bine extinsă până la limita 22.00 pentru persoane care vor participa și se vor deplasa ca să participe la serviciile religioase pentru sărbătoarea Pesah (Paștele ebraic – n.r.). Circulația va fi permisă până la ora 22:00 doar pentru persoanele îndeplinesc excepțiile prevăzute în hotărârea de guvern sau care merg la sărbătoarea Pesah și participă la această sărbătoare”, a spus Raed Arafat.

Pentru noaptea de 3 aprilie spre 4 aprilie, când credincioșii catolici au Paștele, se va permite circulația persoanelor în afara locuinței sau a gospodăriei în intervalul orar 20.00 până la 02.00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

Paștele Ortodox nu este inclus în Hotărârea de astăzi

 

Arafat a explicat că Paștele ortodox nu este inclus în această hotărâre de prelungire a stării de alertă.

„S-a discutat și de perioada Paștelui ortodox, deci 1 mai - 2 mai. Și atunci vor fi stabilite ore de permisiune de participare la sărbătoare și nu vor fi limitări, însă nu vor apărea în actuala hotărâre de guvern pentru că actuala hotărâre de guvern este valabilă până în data de 14 aprilie, pe când Paștele ortodox este în 1 spre 2 mai și reglementarea va apărea în următoarea hotărâre de prelungire a stării de alertă”, a explicat șeful DSU, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel