Putin, primul mesaj după înfrângerea umilitoare a armatei ruse 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a manifestat miercuri speranţa că situaţia militară se va ''stabiliza'' în teritoriile ucrainene recent anexate de Moscova, deşi trupele ruse sunt nevoite să se replieze în urma contraofensivei duse acolo de armata ucraineană, relatează AFP.

''Plecăm de la principiul că situaţia se va stabiliza şi că vom putea dezvolta aceste zone într-un mod paşnic'', a susţinut Putin la o întâlnire cu cadre didactice transmisă de televiziunea rusă.

După o serie de înfrângeri drastice suferite în ultimele săptămâni de trupele ruse în urma contraofensivelor ucrainene pe mai multe direcţii, preşedintele rus Vladimir Putin a decis mobilizarea a 300.000 de rezervişti pentru a consolida trupele pe frontul ucrainean şi formalizarea în urma unor aşa-zise referendumuri a anexării provinciilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie.

Dar în urma contraofensivelor ucrainene niciuna dintre aceste provincii nu se mai află acum integral sub controlul trupelor ruse.

Putin se arată "surprins" de referendumurile din zonele ocupate



Vorbind despre rezultatele acelor ''referendumuri'', care conform autorităţilor proruse din provinciile anexate au fost în favoarea alipirii la Rusia cu procente cuprinse între 87% şi 99%, Putin a susţinut în declaraţia sa de miercuri că acestea ''nu doar l-au bucurat, ci şi surprins''.

Mai devreme, purtătorul său de cuvânt Dmitri Peskov a susţinut că nu există nicio contradicţie între anexarea acestor teritorii şi faptul că trupele ruse pierd tot mai mult din controlul asupra lor în urma contraofensivei ucrainene. ''Nu există nicio contradicţie. Ele vor fi cu Rusia pentru totdeauna şi nu vor fi returnate'', a răspuns Peskov unei întrebări din partea presei.

Pe de altă parte, Peskov a calificat drept ''extrem de periculoase'' declaraţiile unui responsabil al Pentagonului, care a spus că Ucraina ar putea folosi arme americane pentru a lovi ţinte ruseşti în Crimeea, conform purtătorului de cuvânt al Kremlinului astfel de afirmaţii fiind o dovadă a implicării directe a SUA în conflict, relatează Agerpres. 

Mobilizare parțială. Putin a anunțat că face corecturi la decret

 

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat miercuri că a semnat un decret prin care se fac "corecturi" la ordinul de mobilizare parţială din 21 septembrie, transmite televiziunea de stat rusă, preluată de Reuters.

În cadrul unor comentarii făcute la o întâlnire cu profesorii, Putin a afirmat că noul decret amână încorporarea pentru mai multe categorii de studenţi, inclusiv cei de la universităţile private acreditate, precum şi pentru anumiţi absolvenţi înscrişi la studii post-universitare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel