Putin, operat de urgență de cancer, la Moscova. Ambasada Rusiei în România, prima reacție

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Președintele rus Vladimir Putin ar fi fost operat de urgență, luni, la Moscova. În urma acestor informații, Ambasada Rusiei în România a reacționat.

Conform publicației italiene La Stampa, care citează surse apropiate Kremlinului, însă şi informații de pe Telegram de un fost colonel din aparatul de securitate rus, Vladimir Putin ar fi fost operat de urgență la Moscova. De asemenea, zilele următoare se va afla rezultatul intervenției.

Mai mult, potrivit sursei citate, ar fi pregătite mai multe clipuri menite să ilustreze o activitate "normală" a președintelui rus, dar și două sosii.

Ambasada Rusiei în România a emis prima reacție, după apariția acestor informații.

Putin, operat de urgență de cancer, la Moscova. Ambasada Rusiei în România, prima reacție

 

„Le suntem recunoscători celor care și-au exprimat dorința de a „ajuta vindecării” Președintelui Rusiei Vladimir Putin, inclusiv chiar și de a deveni un donator dacă va trebui.

Vă îndemnăm să nu vă faceți griji pentru sănătatea domnului Președinte, întrucât zvonurile și speculațiile presei occidentale, din păcate, des replicate și în România, despre boala Șefului Statului rus sunt la fel de neadevărate ca și falsurile care apar constant despre, să zicem, „masacrele” efectuate de către trupele ruse asupra civililor din Bucea, Borodianka și alte localitățile Ucrainei.

Angajații Ambasadei, la rândul lor, urează sincer sănătate tuturor oamenilor simpatizanți și grijulii care ne-au scris“, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a ambasadei.

Cine ar putea fi urmașul lui Putin

 

De când războiul din Ucraina a început, au existat multe speculații despre starea de sănătate a președintelui rus Vladimir Putin. 

Ziarul englez The Sun scria zilele trecute că Vladimir Putin va fi supus unei operații chirurgicale pentru un posibil cancer de care suferă. Astfel, Putin ar preda puterea lui Nikolai Patrushev, cel mai puternic om din cercul intim al lui Vladimir Putin. 

Patrushev, în vârstă de 70 de ani, este văzut ca un arhitect cheie al strategiei de război din Ucraina. Este omul care l-a convins pe Vladimir Putin de conceptul privind „denazificarea” țării conduse de Zelenski.

Zvonul a fost răspândit de media rusă General SVR, care a ridicat pentru prima dată întrebări despre sănătatea lui Putin în urmă cu aproximativ 18 luni, scrie The Sun. Această instituție citează un fost soldat de rang înalt de la Kremlin, fără să-i dea numele: „Putin a vorbit despre efectuarea unor proceduri medicale”.

„Medicii insistă că are nevoie de o operație, dar data nu a fost încă stabilită. Va fi supus unei intervenții chirurgicale, iar o vreme va fi incapabil să-și desfășoare activitățile firești", spune sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel