Putem ajunge la Paris cu trenul. Austriecii au inaugurat o cursă Viena-Paris

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Putem ajunge la Paris cu trenul. Austriecii au inaugurat o cursă Viena-Paris
Putem ajunge la Paris cu trenul. Austriecii au inaugurat o cursă Viena-Paris

Avem ocazia să călătorim cu trenul la Paris, după ce austriecii au inaugurat o cursă Viena-Paris.

Până acolo putem ajunge cu o cursă internațională CFR. Prețul pentru o călătorie doar dus din Cluj-Napoca pornește de la 140 de euro și poate ajunge până la 400 de euro, în funcție de locul ales, relatează Știrile PRO TV. Drumul durează aproximativ 25 de ore, așa că sunt disponibile și vagoane de dormit.

Călătoria cu trenul spre Paris începe din gara din Cluj-Napoca și are în total 1.598 de kilometri. Există varianta plecării seara, la ora 21:00, sau dimineața, la ora 7:39.

Trenul are 23 de opriri, dintre care principala oprire e la Budapesta și durează 20 de minute. Ajunge apoi la Viena, unde călătorii au răgaz două, trei ore pentru a se urca în trenul de Paris. Urmează una dintre opririle principale în stația din Munchen. În total, o călătorie durează aproximativ 25 de ore.

Trenul care ajunge la Viena pentru călătoria de Paris este mai curat decât cele din cursele interne și are vagoanele mai spațioase, spun cei care au călătorit cu el.

Are în componență vagoane tip cușetă, vagoane de dormit, dar și unul tip restaurant.

 

Ce spun călătorii

 

Călător: “Este frumos, fain. Seamănă cu trenurile europene pe care le-am mai văzut, are facilități, poți să îți încarci telefonul, este curat.”

Cele mai ieftine bilete Cluj-Napoca-Viena-Paris costă doar dus 140 euro, dar pot ajunge și la 409 euro, dacă alegeți un vagon pentru dormit.

Călător: “Demult n-am călătorit, nu pot spune nimic, deocamdată e curat, e întreținut. Este mai comod decât cu autobuzul.”

Călător: “Am mai prins trenul de Viena, a fost bine, peste câteva ore îmi dau jos blănița, vara este aer condiționat, prețul avantajos, sunt și pensionară și am reducere de preț.”

În schimb, ruta recent inaugurată de compania austriacă de căi ferate oferă călătorilor un grad mai mare de confort.

Compartimente întregi care pot fi rezervate ca spații private pentru dormit, un vagon restaurant spațios, scaune mult mai confortabile, mic dejun inclus în prețul biletului, compartimente speciale pentru personane cu dizabilități sau locuri pentru familii cu copii.

Potrivit CFR, cele mai populare curse internaționale au ca destinație Budapesta, Viena sau Munchen, dar putem ajunge cu trenul și la Ruse sau Vidin.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel