Pune trei linguri de zahăr în șampon: un truc care te ajută să ai un păr strălucitor și puternic

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Pune trei liguri de zahăr în șampon, un truc care ajută să ai un păr strălucitor și puternic. Sursa - pixabay.com
Pune trei liguri de zahăr în șampon, un truc care ajută să ai un păr strălucitor și puternic. Sursa - pixabay.com

Când vine vorba despre produse de înfrumusețare, zahărul este unul dintre cele mai populare. Află care sunt beneficiile pe care zahărul le aduce părului tău.

Veți obține un remediu grozav de îngrijire a părului dacă vei pune zahăr în șampon. Iată 6 efecte ale zahărului asupra părului, un produs natural, care te ajută să ai o podoabă capilară strălucitoare și puternică.

1. Acționează ca un exfoliant. Nu este un secret că exfolierea scalpului te ajută să ai un păr moale, strălucitor și sănătos. Zahărul din șampon acționează ca un exfoliant blând, care curăță în profunzime scalpul, eliminând particulele care înfundă foliculii, controlând excesul de sebum.

Ține un tub de pastă de dinți în sertarul cu tacâmuri: Trucul la care recurgeau și bunicile noastre a revenit în actualitate

 

2. Ajută la regenerarea și creșterea părului. Zahărul ajută la stimularea circulației sângelui și la regenerarea celulelor. Pe de alta parte, faptul ca acționează ca un exfoliant, favorizează creșterea părului. Acest lucru va face părul sănătos și puternic.

3. Reduce grăsimea și sebumul. Din cauza excesului de grăsime de pe scalp, foliculii de păr pot slăbi și cădea. Zahărul adăugat în șampon ajută la contracararea acestei probleme.

De ce îți amorțesc brațele când dormi și cum să scapi de această senzație rapid

 

4. Este un produs natural 100%. Zahărul este mai eficient și mai benefic decât utilizarea substanțelor chimice. S-a demonstrat că acestea din urmă dăunează sau irită scalpul. 

5. Previne apariția mătreții.  Zahărul oferă o curățare profundă a scalpului, reduce acumularea de celule moarte la nivelul scalpului și previne apariția mătreții.

6. Reduce căderea parului. Datorită proprietăților sale exfoliante, zahărul din șampon facilitează eliminarea toxinelor și a reziduurilor, care se acumulează pe scalp în timpul zilei. În plus, elimină grăsime și favorizează și creșterea părului.

Dacă amesteci bine zahărul cu șamponul tău, vei obține un  aliat atunci când vine vorba  îngrijirea podoabei capilare.

 

Cum se folosește zahărul în șampon pentru un păr puternic, strălucitor și sănătos?

 

Ai nevoie: zahăr, șampon, o lingură.

Mod de preparare: Amestecă trei linguri de zahăr în șamponul tău preferat. Dacă ai nevoie, poți pune șamponul și zahărul într-un bol pentru a integra ambele ingrediente.

Utilizează acest amestec o dată pe săptămână sau la fiecare patru spălări, deoarece exfolierea zilnică poate irita scalpul.

După exfoliere, este necesar să folosești un balsam care hidratează și este blând cu scalpul, eventual cu ingrediente de origine naturală, fără coloranți, alcool sau parafină.

 

Vezi și:

 

Nu mai arunca zațul de cafea; pune-l într-o șosetă și lasă-l peste noapte să-și facă magia. Și bunicile noastre recurgeau la acest truc

 

Aveau bunicile noastre când spuneau că cele mai bune remedii se găsesc în bucătărie. În acest caz, este vorba despre cafea, mai bine zis zațul de cafea - un ingredient cu atât de multe proprietăți benefice pentru frumusețe și sănătate, dar nu numai. Iată câteva moduri de a folosi cafeaua măcinată după ce a fost preparată. 

Trucuri simple și utile pentru bucătărie și grădină. Iată câteva moduri de a folosi cafeaua măcinată după ce a fost preparată.

Scapă de mirosul din frigider. Uscați zațul după ce ați băut cafeaua. Se pune într-o cutie de plastic, se fac găuri în capac și se pune la frigider. Cafeaua va absorbi mirosurile neplăcute. Același borcan poate fi pus și în congelator.

Curățați oalele și tigăile. Turnați un pumn de cafea măcinată și frecați bine peste orice instrument ars. Apoi se spală ca de obicei. Nu folosiți această metodă pentru tigăi fără frecare sau pentru oale și tigăi emailate cu orice fel de strat antiaderent.

 

A amestecat albușuri de ou și amoniac și a observat un efect wow! Un truc de la profesioniști

Spălați-vă mâinile de mirosuri după ce ați gătit. Păstrați o cutie de cafea măcinată lângă chiuveta din bucătărie și folosiți-o după ce gătiți pește, tocați ceapă sau usturoi. De obicei, mirosurile de la aceste alimente rămân pe piele pentru o perioadă lungă de timp și nu se elimină bine. Dar vor dispărea cu ușurință dacă vă frecați mâinile cu cafea.

Faceți săpun aromat de casă. Zațul de cafea va da mâinilor tale un parfum plăcut, iar semințele fine vor acționa ca un scrub. Faceți câteva batoane la un moment dat și oferiți-le cadou celor dragi.

Împrospătați-vă pantofii. Se presară zaț uscat într-o șosetă, se leagă deasupra și se pune peste noapte în pantofii care au început să miroasă urât. Cafeaua va absorbi mirosul dimineața. De asemenea, un dulap cu mucegai poate fi împrospătat în acest fel - lăsați șoseta cu cafea pe raft pentru o vreme.

Nu mai arunca cojile, tulpinile și alte resturi de la legume. Cum să folosești aceste deșeuri prețioase. Un truc pentru toate gospodinele

Fertilizați plantele. Boabele de cafea conțin o mulțime de substanțe, inclusiv azot, care poate fi folosit ca îngrășământ. În special pentru plantele care preferă solurile acide, cum ar fi azaleele, camelii, hortensiile și plantele veșnic verzi. Pur și simplu presărați cafea măcinată pe pat sau într-un vas.

Adăugați-l la compost. De asemenea, azotul din cafea funcționează perfect în compost. Puneți resturile de cafea măcinată în compostor sau în ghivecele de grădină și amestecați-le. Îngrășământul dumneavoastră va fi și mai sănătos.

Citește mai multe AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel