Ține un tub de pastă de dinți în sertarul cu tacâmuri: Trucul la care recurgeau și bunicile noastre a revenit în actualitate

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Ține un tub de pastă de dinți în sertarul cu tacâmuri: Trucul la care recurgeau și bunicile noastre a revenit în actualitate
Ține un tub de pastă de dinți în sertarul cu tacâmuri: Trucul la care recurgeau și bunicile noastre a revenit în actualitate

Lingurile și furculițele vor fi la fel de bune ca și cele noi, fără murdărie și placă: înmuiați-le într-o soluție simplă sau ștergeți-le cu un produs simplu, precum pasata de dinți.

Lingurile și furculițele se pot încrusta cu murdărie, grăsime și resturi de mâncare în timp. Murdăria se adună adesea între dinții furculițelor și pe decor. Pentru a scăpa de placa de pe tacâmuri și pentru a le da un aspect nou, puteți folosi diferite metode, în funcție de material.

Cum să curățați lingurile și furculițele cu o soluție de bicarbonat de sodiu - o metodă universală

Această metodă de curățare este potrivită pentru linguri și furculițe din oțel inoxidabil, melchior și aluminiu. Ustensilele sunt scufundate în soluția care înmoaie murdăria și apoi pot fi îndepărtate cu ușurință cu un burete.

Fierbeți 2 litri de apă și adăugați 2 linguri de sare, 2 linguri de bicarbonat de sodiu și 1 lingură de acid citric. Se amestecă ingredientele până la dizolvare și se scufundă vasele de gătit în soluție timp de 30 de minute. Apoi ștergeți lingurile și furculițele cu un burete.

Dacă tacâmurile sunt foarte murdare, adăugați încă 2 linguri de muștar pudră în apă. Se mărește timpul de înmuiere la 50 de minute.

Ține un tub de pastă de dinți în sertarul cu tacâmuri

 

Pasta de dinți poate îndepărta rapid murdăria de pe tacâmuri. Dar ar trebui să folosiți o pastă de dinți care nu decolorează pentru a nu deteriora furculițele și lingurile.

Aplicați pasta de dinți pe o cârpă umedă și ștergeți fiecare ustensilă cu o mișcare circulară. Frecați și furculițele între dinți. După câteva minute, clătiți pasta de dinți și ștergeți cu un burete.

 

Cum să curățați lingurile și furculițele prin fierbere

Această metodă nu este potrivită pentru argintărie, porțelan sau tacâmuri din lemn.

Se ia un vas înalt și se acoperă fundul și părțile laterale cu folie de aluminiu. Umpleți cratița cu apă și așezați tacâmurile în apă, pe folie de aluminiu. Se aduce la fierbere. Adăugați câte 50 g de sare și bicarbonat de sodiu la 1 l de apă. Reduceți focul la mic și fierbeți lingurile și furculițele timp de 20 de minute. Lăsați tacâmurile în apă până când se răcesc.

Tacâmurile pot fi apoi șterse cu ușurință cu un burete sau o periuță de dinți. Cu ajutorul furculițelor, murdăria dintre vârfuri poate fi îndepărtată cu ușurință după faza de fierbere.

Oțet și lămâie. Trucul la care recurgeau și bunicile noastre a revenit în actualitate

 

O soluție acidă poate fi folosită pentru a ușura tacâmurile înnegrite de vârstă. Pentru a face acest lucru, înmuiați ustensilele într-un amestec de 1 litru de apă, 100 ml de oțet și câteva picături de suc de lămâie. Se aduce acest amestec la fierbere și se oprește imediat. Lăsați furculițele și lingurile la înmuiat timp de 1 oră și apoi ștergeți-le cu un burete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel