Nu mai arunca zațul de cafea; pune-l într-o șosetă și lasă-l peste noapte să-și facă magia. Și bunicile noastre recurgeau la acest truc

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Nu mai arunca zațul de cafea; pune-l într-o șosetă și lasă-l peste noapte să-și facă magia. Și bunicile noastre recurgeau la acest truc
Nu mai arunca zațul de cafea; pune-l într-o șosetă și lasă-l peste noapte să-și facă magia. Și bunicile noastre recurgeau la acest truc

Aveau bunicile noastre când spuneau că cele mai bune remedii se găsesc în bucătărie. În acest caz, este vorba despre cafea, mai bine zis zațul de cafea - un ingredient cu atât de multe proprietăți benefice pentru frumusețe și sănătate, dar nu numai. Iată câteva moduri de a folosi cafeaua măcinată după ce a fost preparată. 

Trucuri simple și utile pentru bucătărie și grădină. Iată câteva moduri de a folosi cafeaua măcinată după ce a fost preparată.

Trucuri ale bunicii cu zațul de cafea

 

Scapă de mirosul din frigider

Uscați zațul după ce ați băut cafeaua. Se pune într-o cutie de plastic, se fac găuri în capac și se pune la frigider. Cafeaua va absorbi mirosurile neplăcute. Același borcan poate fi pus și în congelator.

Curățați oalele și tigăile

Turnați un pumn de cafea măcinată și frecați bine peste orice instrument ars. Apoi se spală ca de obicei. Nu folosiți această metodă pentru tigăi fără frecare sau pentru oale și tigăi emailate cu orice fel de strat antiaderent.

Spălați-vă mâinile de mirosuri după ce ați gătit

Păstrați o cutie de cafea măcinată lângă chiuveta din bucătărie și folosiți-o după ce gătiți pește, tocați ceapă sau usturoi. De obicei, mirosurile de la aceste alimente rămân pe piele pentru o perioadă lungă de timp și nu se elimină bine. Dar vor dispărea cu ușurință dacă vă frecați mâinile cu cafea.

Faceți săpun aromat de casă

Zațul de cafea va da mâinilor tale un parfum plăcut, iar semințele fine vor acționa ca un scrub. Faceți câteva batoane la un moment dat și oferiți-le cadou celor dragi.

Nu mai arunca zațul de cafea; pune-l într-o șosetă și lasă-l peste noapte să-și facă magia

 

Împrospătați-vă pantofii

Se presară zaț uscat într-o șosetă, se leagă deasupra și se pune peste noapte în pantofii care au început să miroasă urât. Cafeaua va absorbi mirosul dimineața. De asemenea, un dulap cu mucegai poate fi împrospătat în acest fel - lăsați șoseta cu cafea pe raft pentru o vreme.

Fertilizați plantele

Boabele de cafea conțin o mulțime de substanțe, inclusiv azot, care poate fi folosit ca îngrășământ. În special pentru plantele care preferă solurile acide, cum ar fi azaleele, camelii, hortensiile și plantele veșnic verzi. Pur și simplu presărați cafea măcinată pe pat sau într-un vas.

Adăugați-l la compost

De asemenea, azotul din cafea funcționează perfect în compost. Puneți resturile de cafea măcinată în compostor sau în ghivecele de grădină și amestecați-le. Îngrășământul dumneavoastră va fi și mai sănătos.

 

S-ar putea să îți placă și: A amestecat albușuri de ou și amoniac și a observat un efect wow! Un truc de la profesioniști

 

Dezvață pisica de statul în ghiveci

Dacă pisica ta preferă ghiveciul florilor litierei, amestecă cafea măcinată cu coji de portocale și pune-le în patul de flori. Mirosul bogat va speria pisica.

Zaț de cafea pentru a îndepărta zgârieturile

Un alt avantaj este că poate fi folosit pentru a îndepărta zgârieturile de pe mobilierul din lemn. Pentru a profita de această proprietate, trebuie doar să pui pe o dischetă de bumbac puțin zaț de cafea, apoi să freci partea de mobilier care a fost afectată și vei vedea cum se ascunde pata sau zgârietura, lăsând mobila din lemn ca nouă. 

Zaț de cafea pentru eliminarea grăsimii

Ajută la eliminarea grăsimii, un alt beneficiu al zațului de cafea. În cel mai bun stil al mașinii tale de spălat vase, dacă freci cu un burete și ștergi orice oală sau tigaie care are multă grăsime lipită de ea, vei vedea cum murdăria se îndepărtează ușor.

Datorită acestei proprietăți, zațul de cafea servește și la îndepărtarea grăsimii care rămâne pe mâini după gătit.

Nu rata: Curăță argintul acasă, mai bine decât orice bijutier: Trucuri pe care și bunica le folosea pentru a face argintăria să strălucească

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel