Curăță argintul acasă, mai bine decât orice bijutier: Trucuri pe care și bunica le folosea pentru a face argintăria să strălucească

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Cum să cureți argintul acasă - cinci trucuri cu efecte dovedite. Aflați de ce se întunecă bijuteriile, cum să le albiți și cu ce nu trebuie să curățați argintul. 

Mulți bărbați și femei aleg să poarte bijuterii din argint - acest metal este mai economic decât aurul sau platina și se potrivește de minune cu orice stil de îmbrăcăminte. Dar, uneori, se întâmplă ca inelele și cerceii să devină mai întunecate. Iată cum să cureți argintul la domiciliu și să-i redai aspectul atractiv.

De ce se înnegrește argintul?


De cele mai multe ori, bijuteriile tale preferate își pierd aspectul original din cauza depozitării sau îngrijirii necorespunzătoare. Al doilea factor este sulful sau hidrogenul sulfurat, care poate da naștere unui strat negru fin de argint. Nu puteți evita acest lucru, deoarece hidrogenul sulfurat este prezent peste tot, chiar și în aer.

Uneori, motivul pentru întunecarea argintului poate fi chiar metalul de calitate scăzută - bijuteriile dintr-un material de proastă calitate se vor întuneca fără a fi expuse la factori de mediu agresivi. În plus, transpirația abundentă, contactul regulat cu detergenți sau substanțe chimice de uz casnic vă vor deteriora și ele bijuteriile din argint.

Curăță argintul acasă, mai bine decât orice bijutier

 


Dacă doriți să redați aspectul atrăgător al cerceilor, inelelor sau colierelor preferate, este indicat să urmați sfatul bunicii dumneavoastră. Aceste remedii au fost încercate și testate de ani de zile, așa că nu vei fi dezamăgit.

Cum să cureți argintul cu bicarbonat de sodiu și folie de aluminiu

Luați o cratiță, umpleți-o cu apă și puneți-o pe foc. Când dă în clocot, aruncați 2 linguri de bicarbonat de sodiu și o bandă de folie de aluminiu. Apoi, coborâți imediat bijuteriile din argint pe care doriți să le curățați. Așteptați 15-20 de minute, apoi scoateți-l și clătiți-l sub jet de apă.

IMPORTANT: Nu puneți niciodată argintul odată cu bicarbonat de sodiu, deoarece acesta va lăsa zgârieturi și poate deteriora aspectul bijuteriilor dumneavoastră.

Trucuri pe care și bunica le folosea pentru a face argintăria să strălucească

 

Cum să curățați argintul cu peroxid și amoniac

Nu folosiți niciodată peroxidul în mod nediluat pentru a curăța argintul, deoarece acesta poate decolora sau lăsa un reziduu tulbure pe bijuterii, în special dacă aliajul conține alte impurități. 

Pentru o procedură de curățare mai sigură, preparați o soluție amestecând în părți egale amoniac și peroxid, turnați-o într-un recipient și scufundați inelele, cerceii sau colierul timp de 20 de minute.

Cum se curăță argintul cu amoniac

Bunicile noastre foloseau în mod activ această metodă - chiar și argintăria poate fi curățată cu amoniac. Procedați la fel - turnați apa într-un recipient și adăugați 1 linguriță de amoniac. Se înmoaie argintăria și se lasă la înmuiat timp de 30 de minute.

Un truc la îndemână: amoniacul este bun chiar și pentru bijuteriile cu pietre, mai ales dacă acestea sunt tulburi. În plus, puteți fi siguri că amoniacul nu vă va deteriora bijuteriile.

Cum să curățați argintul cu oțet

Oțetul este o alternativă bună la amoniac, așa că îl puteți folosi în siguranță pentru a reanima argintul. Turnați oțet de 6% sau 9% într-un recipient adânc și lăsați bijuteriile în el timp de 2 ore. Dacă doriți să grăbiți acțiunea, puteți încălzi ușor. După aceea, nu uitați să clătiți argintul sub jet de apă.

Cum să curățați argintul cu pastă de dinți

Un truc bine dovedit este să vă curățați argintul cu o pastă de dinți obișnuită, nealterată. Folosind o periuță de dinți moale, stoarceți puțină pastă de dinți și frecați argintăria cât de tare doriți, fără să o zgâriați.



 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel